Ryzen 5 3600 nasıl?

Ben dün bir sistem aldım.
Sistemde Ryzen 5 3600 ile RX 570 ikilisi var. Normalde Ryzen 5 2600 alacaktım. Ama satış elemanı Ryzen 5 3600'ün indirimde olduğunu sadece 200 TL daha fazla olduğunu söyledi. Sisteme onu koydu. Kafama birkaç soru takıldı. Ryzen 5 3600 almakla iyi yaptım mı? Ve günümüzdeki tüm ekran kartlarını besleyebilir mi? Konuya uğradığınız için teşekkürler.
Dostum ben de 3600 alıp yanına rx580 4gb koymayı düşünüyorum ama diğer tarafta aynı fiyata 2600 lü rx590 8gb var sence hangisini tercih etmeliyim ? Bana 3600 alıp 2 3 sene sonra ekran kartını güncelleme daha mantıklı geliyor .

Tamamdır. Zaten sanırım çok yakında bir güncelleme gelip düzeltilecek deniliyor. Güncelleme sonrası geri aktif ederim.

Sıkıntı yapacak bir durum yok. Yakında güncellemeler ile daha iyi duruma gelecek. Anakart bios dan Core Performans Boost ve (PBO) Precision Boots Overdrive kapat. Hem ısı düşecek hem de performansı küçük de olsa artacak. Windows 10 sürüm 1903 üzerine güncel AMD sürücülerini ve güncel anakart biosunu kullanırsan iyi olur.

İşlemciyi alarak mantıklı hareket etmişsin. Stok olarak çoklu çekirdek de 8700K yı geride bırakıyor. Tekli çekirdek de hala bir tık geride. Hayırlı olsun, iyi günlerde kullan...

19.08.2019 tarihli chipset sürücü güncellemesiyle boşta ve yükte voltaj ve ısınma sorunu çözülmüş görünüyor. Akasa Nero 3 kule tipi soğutucu kullanıyorum stres testinde 77 derecede sabitleniyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı