Ryzen 5 3600 overclock denemeleri

Tcqjaws

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar, yaklaşık 2 aydır kullandığım Ryzen 5 3600 işlemcime overclock yaptım. Denemiş olduğum değerleri burada paylaşarak önerilerinizi bekliyor olacağım. Sırasıyla 1.1v 4.2 GHz, 1.18V 4.3GHz ve 1.20V 4.4 GHz değerlerini denedim. Hepsi için Cinebench R20(5 defa üst üste) ve OCCT testleri koştum 1 saat kadar. Herhangi bir kapanma durumu söz konusu değildi. Sıcaklık olarak ise 70-75 üstünü hiç görmedim.(4.3 ve 4.4'de geçerli sıcaklıklar.) 1.1v 4.2 GHz'de 60-65 tam yük sıcaklık değeri. Sizlere sormak istediğim sizce bu değerlerin hangisi benim için en ideali olur. Sadece oyun oynuyorum herhangi bir render işlemi yapmıyorum. Oynadığım en ağır oyun da RDR 2.

Soğutucu: MSI Frozr S
Anakart: MSI Tomahawk Max.

Evet forumlarda araştırdığım kadarıyla öyle bir durum var sanırım. Yeni Ryzen 5 3600'ler de OC potansiyeli çok yüksek. 1 3 v 4.5 GHz bile alınabilir bir değer gibi duruyor ama ihtiyacım yok öyle bir potansiyele şimdilik.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı