Ryzen 5 3600 overclock yapmalı mıyım?

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Memur
Normalde 1.25 voltajda stok değerlerde oyunları oynuyorum fakat 4025 GHZ'den yukarı çıkmıyor, ben de basit bir ayarla OC yapmaya karar verdim. 1.38 voltaja 4200 GHZ. Cinebench R15 puanlarında gözle görülür fark var, OC yapmadan önce 55 derece sıcaklığa çıkan işlemci OC sonrasında 68'i gördü.

Sistem:
Ryzen 5 3600
X570 anakart
3000MHZ bellek
RTX 2060
Cooler Master 240ML sıvı soğutucu

Cinebench R15 sonuçları:

Son düzenleyen: Moderatör:
68 derece gayet kabul edilebilir bir değer. Stok fan ile overclocksuz o değerlere çıkıyor zaten.

Ama voltajı PC restart atana kadar ya da testlerde mavi ekran gibi hatalarla karşılaşana kadar düşürmeyi deneyebilirsiniz.

Test ettiğimde Ryzen Master uygulamasında 75 dereceyi geçmediğini gördüm fakat Aida64'de 62 derece gözüküyordu nedenini anlamadım. Voltajı 1.35'e düşürdüm test boyunca çökme, mavi ekran gibi sorunla karşılaşmadım. Çökmemesi stabil olduğu anlamına gelir mi?

Prime95 Small FTT testinde 1 ve 2. çekirdeklerin hata verdiğini gördüm Ryzen Master'da da çalışmadıkları görünüyor sanırım stabil olmadı.

Ben 4@1.265V veriyorum. OCCT'de falan hata veriyor fakat sistemi 100%'de kullanmadığım için takmıyorum. Şu anlık ne drop, ne de bir sorun yaşattı. Yani yetiyor. Prime95'de çökme değil de sanırım ısıdan ötürü sıkıntı yaşatıyordu. Yakın zamanda 250-300TL'ye fan almak şart oldu sanırım.

Ben aynı zamanda oyuna girip bakıyorum. Oyunda 55 dereceyi geçmiyor işlemci. FPS drop da yemiyorum. 10-15 FPS artışı da var, ben de takmasam o hataya sorun çıkarmaz sanırım.

Isı değerleri gayet iyi, bence yavaş yavaş voltaj düşürüp bu hızda stabil çalışan en düşük voltaja sabitleyin. Voltaj ne kadar düşük olursa işlemcinin ömrü o kadar uzun olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…