Çözüldü Ryzen 5 3600 Prime95 testinde sorun

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar. Ryzen 5 3600 işlemcime Ryzen Master programı üzerinden 1, 125 Volt üzerinden 4000 MHz hızına çıkarttım. Sonrasında soktuğum Prime95 testinde başta worker #3 olmak üzere birkaç istasyon self-test iken not working oldu. Tekrar eski değerlerime aldım herhangi bir sorun yok. Voltaj değerini mi yükseltmeliyim yoksa 3900-3800 gibi hızını mı düşüreyim deneyerek?

Anakartım ASUS Prime B550-PLUS.

Anakartın hakkında pek bilgim yok ama güncel chipset ya işlemcinin slikonları çok kötü ya da soğutma açısından sıkıntı yaşıyorsun. AIDA 64 programını indirip BIOS üzerinden 4.0 GHz 1.075 voltaj ver daha sonra sonuçları benimle paylaş konuyu takipteyim.

Anakartın hakkında pek bilgim yok ama güncel chipset ya işlemcinin slikonları çok kötü ya da soğutma açısından sıkıntı yaşıyorsun. AIDA 64 programını indirip BIOS üzerinden 4.0 GHz 1.075 voltaj ver daha sonra sonuçları benimle paylaş konuyu takipteyim.
dasd.png

Bu voltaj değerlerinin örtüşmemesi sorun olabilir mi? En üstteki BIOS'da yazan değer aslında.
Aida64 üzerinden ne yapmam gerek?
@RotasızBey hocam 1,08 volt 3.9 GHz değerlerinde sorun yaşamadım ancak voltajı daha düşüremedim. Hızı yarım yarım artırmayı denemeli miyim?

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 670372
Bu voltaj değerlerinin örtüşmemesi sorun olabilir mi? En üstteki BIOS'da yazan değer aslında.

AIDA64 üzerinden ne yapmam gerek?

Sistem stabilite testi olması lazım ona basıp CPU seçiyorsunuz.
Voltaj değerleri benim de öyle diye biliyorum sorun olacağını düşünmüyorum BIOS üzerinden CPB kapattınız değil mi?

Voltaj değerleri benim de öyle diye biliyorum sorun olacağını düşünmüyorum BIOS üzerinden CPB kapattınız değil mi?
Evet o kapalı.
Prime95 sanırım ağır kalıyor 90 dereceye yaklaşmıştı belli bir sürede. Ancak şuan yaklaşık 3 dakikadır bu testte fazla ısınma da olmadı, herhangi bir sorun da.
stabilitytest.png

HWMonitor üzerindeki sıcaklık neredeyse 20derece daha fazla 60derece oldu en son.
Sanırım kötü silikona denk geldim. Yakın süreçte macun yenileme yoluna gidebilrim. Daha sonra kule tipli bir soğutucu. PSU etkili midir bu konuda bilemiyorum ama onu da değiştirmeyi düşünüyorum zaten. İlginiz için teşekkür ederim hocam @RotasızBey .

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı