Ryzen 5 3600 sistem aniden donuyor

YnsCann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba değerli forum üyeleri, bundan 7 ay önce bir konu açmıştım ve aynı hatayı alıyordum (Sistem aniden donuyor ama ses geliyor) bu hatayı aldığımda birçok donanımdan dolayı olabileceğine değinmiştik ve bende çözüm yolu aramaya gittim:

Sırasıyla;
Ekran kartımı satıp ASUS Dual GTX 1060 satın aldım.
RAM'i satıp Corsair Vengeance RGB Pro white 8x2 3200MHz aldım.
SSD satıp SanDisk 500 GB Ultra 3D SATA SSD ve Kingston A200 M.2 SSD aldım.
Anakart ve işlemcim satıp Ryzen 5 3600 ve ASRock B450M Steel Legend aldım.
Corsair RGB Hub LED vs aldım.
Fanlarımı değiştirip Be Quiet ve Corsair LL120 fanlar aldım.

Bu kadar değişikliğin ardından hala aynı hatayı alıyorum yani bilgisayar aniden ekran gidiyor tüm fanlar tam yükte çalışıyor klavye ile hareket ettiriyorum ses vs geliyor fakat teste soktuğumda bilgisayarı hiçbir sorun yaşamıyorum sadece oyun oynarken oluyor bunlar.

Sistemde değişmediği tek şey kasa ve PSU oldu, artık gerçekten sıkıldım aylardır aynı hatayı yaşayıp duruyorum, bir türlü çözemedim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Forumda aynı hatayı alan kişilerin sorunu nasıl çözdüğüne bakabilirsiniz, eğer OC yaptıysanız default ayarlara dönün, ekran kartının voltajını düşürün, son olarak da değişmeyen parçalarınızı arkadaşınız vs var ise alıp deneyin belki PSU'dan kaynaklı da olabilir.

Forumda aynı hatayı alan kişilerin sorunu nasıl çözdüğüne bakabilirsiniz, eğer OC yaptıysanız default ayarlara dönün, ekran kartının voltajını düşürün, son olarak da değişmeyen parçalarınızı arkadaşınız vs var ise alıp deneyin belki PSU'dan kaynaklı da olabilir.

Baktım fakat bir çözüm yolu bulamadım, OC yapmadım, voltajı nasıl düşürebilirim? Değişebileceğim arkadaşım vs yok.

PSU arızalı demek için test etmek lazım. Multimetre ile test etmek daha sağlıklı oluyor. Fakat yoktur elinizde bu yüzden OCCT yazılımı ile test et.

Avometrem var nasıl test edebilirim? OCCT ile de olur nasıl yapacağımızı anlatırsanız yeter.

Avometrem var nasıl test edebilirim? OCCT ile de olur nasıl yapacağımızı anlatırsanız yeter.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Avometre kullanmadım bu yüzden yorum yapamayacağım. Araştırmam lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Avometre kullanmadım bu yüzden yorum yapamayacağım. Araştırmam lazım.

Avometre ile test etmedim fakat OCCT ile Power testine soktuğumda 2. Saniyesinde Power crashed hatası veyordu bende az araştırdım sürüm değiştirip denedim ve 5 dk teste soktu sorunsuz tamamladı.

Testte CPU, GPU, RAM vs %100 kullanıma aldı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı