Çözüldü Ryzen 5 3600 sistemde %80 CPU ve %90 RAM kullanımı normal midir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nuck

Hectopat
Ryzen 3600 işlemci ve XPG D30 2x8 RAM kullanıyorum. İşim gereği bu parçalarla her gün günde 20 saat %70-80 CPU ve %90 RAM kullanılıyor. Bunun bilgisayara ne gibi bir zararı olur, önerileriniz nelerdir?

Ryzen 3600 işlemci ve XPG D30 2x8 RAM kullanıyorum. İşim gereği bu parçalarla her gün günde 20 saat %70-80 CPU ve %90 RAM kullanılıyor. Bunun bilgisayara ne gibi bir zararı olur, önerileriniz nelerdir?
%80 cpu kullanımı ryzen 5 3600 için fazla ekran kartı modelinizi ve bu değerleri gördüğünüz işlemi yazabilir misiniz?

Bu yıllarca devam etmeyecekse ciddi sıkıntılar çıkaracağını düşünmüyorum eğer kasan ve işlemcin için yeterli soğutmayı sağlıyorsan. Sonuçta bu parçalar uzun süreli ağır yükte kullanımlar gözetilerek üretiliyor.

@Keremyl0 herkes bilgisayarı oyun için kullanmıyor. İşi gereği kullandığını söylemiş konu sahibi. Büyük ihtimalle render.

Ekran kartınız yüksek düzeyde ve işlemci isteyen işler var ise normaldir.
Günde 20 saat konusuna gelirsek. Bence günde 20 saat bilgisayarın ömrünü azlatır, eğer karşısında duruyorsanız sizden bahsetmeme gerek bile yok sanırım.
Hayır tabiki karşısında durmuyorum. x - Hızlı Resim Sistemim, bu şekilde bu düzeyde bir kullanım ne kadar zarar verir onu merak ediyordum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı