Ryzen 5 3600 sistemde Windows 11 Home vs Pro vs Enterprise

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
RAM
ADATA XPG Spectrix D60G 2x 8 GB DDR4 3000 MHz CL16
Ekran kartı
MSI GTX 1660 Super Gaming X
Anakart
MSI B450 Tomahawk MAX
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Merhaba arkadaşlar. Şu anda Windows 11 Pro kullanıyorum ve Insider Beta Channel üyesiyim. Windows 11'in birçok sürümü var. Home, Pro, Enterprise gibi.

Sistemimde Ryzen 5 3600 işlemci, MSI B450 Tomahawk MAX anakart, 2x8 GB DDR4 3000 MHz CL16 bellek, MSI GTX 1660 Super Gaming X ekran kartı, toplam 3 adet SSD (1 TB NVMe, 240 GB SATA ve 500 GB SATA) ve Cooler Master MWE White 700W 80+ güç kaynağı mevcut.

Sizce Windows 11 Home mu, Pro mu, Enterprise mı? Home sürümü Pro sürümüne göre performans farkı yaratır mı? Ayrıca Enterprise sürümüne sırf telemetriyi tamamen kapatabilme özelliği için geçmeye değer mi? (Diagnostic Data Off seçeneği sadece Enterprise sürümünde Group Policy ile aktif edilebiliyor, Pro ve altında bu seçenek hiç yok)

Merhaba arkadaşlar. Şu anda Windows 11 Pro kullanıyorum ve Insider Beta Channel üyesiyim. Windows 11'in birçok sürümü var. Home, Pro, Enterprise gibi.

Sistemimde Ryzen 5 3600 işlemci, MSI B450 Tomahawk MAX anakart, 2x8 GB DDR4 3000 MHz CL16 bellek, MSI GTX 1660 Super Gaming X ekran kartı, toplam 3 adet SSD (1 TB NVMe, 240 GB SATA ve 500 GB SATA) ve Cooler Master MWE White 700W 80+ güç kaynağı mevcut.

Sizce Windows 11 Home mu, Pro mu, Enterprise mı? Home sürümü Pro sürümüne göre performans farkı yaratır mı? Ayrıca Enterprise sürümüne sırf telemetriyi tamamen kapatabilme özelliği için geçmeye değer mi? (Diagnostic Data Off seçeneği sadece Enterprise sürümünde Group Policy ile aktif edilebiliyor, Pro ve altında bu seçenek hiç yok)
Bilgisayarını ne amaçla kullanıyorsunuz?

Bilgisayarınızı ne amaçla kullanıyorsunuz?
Çok karışık. Kimi zaman programlama yapıyorum, kimi zaman oyun oynuyorum (tabii anti-hile kullanan bir oyun oynamıyorum), genelde ise internette takılıyorum ve sanallaştırma yazılımları kullanıyorum.

Çok karışık. Kimi zaman programlama yapıyorum, kimi zaman oyun oynuyorum (tabii anti-hile kullanan bir oyun oynamıyorum), genelde ise internette takılıyorum ve sanallaştırma yazılımları kullanıyorum.

Pro versiyonunu kullanmak yerine Enterprise kullanmanızı tavsiye ederim, İsterseniz Home versiyonlarına bakabilirsiniz gereksiz özelliklerden kurtulursunuz. Size tavsiyem Windows 10 Enterprise 2021(21H2) LTSC versiyonunu kullanmanızdır. Bu versiyon Pro ve Home özelliklerini alıyor ve gereksiz Windows uygulamalarını kaldırıyor(Edge bile kaldırabilirsiniz) ama Windows 11'de kalacağım diyorsanız size Pro öneririm. Sebebi ise Hyper-V içermesidir. Sanallaştırma için bazı uygulamalar Hyper-V isteyebilir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir:)
(Windows 11 edisyonları - Vikipedi)
(Konuyu çözüldü olarak işaretleyinki sizin gibileri bu konuda rahat bilgiye ulaşabilsinler:))

Pro versiyonunu kullanmak yerine Enterprise kullanmanızı tavsiye ederim, İsterseniz Home versiyonlarına bakabilirsiniz gereksiz özelliklerden kurtulursunuz. Size tavsiyem Windows 10 Enterprise 2021 (21H2) LTSC versiyonunu kullanmanızdır. Bu versiyon Pro ve Home özelliklerini alıyor ve gereksiz Windows uygulamalarını kaldırıyor (Edge bile kaldırabilirsiniz) ama Windows 11'de kalacağım diyorsanız size Pro öneririm. Sebebi ise Hyper-V içermesidir. Sanallaştırma için bazı uygulamalar Hyper-V isteyebilir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir :)
(Windows 11 edisyonları - Vikipedi)
(Konuyu çözüldü olarak işaretleyin ki sizin gibileri bu konuda rahat bilgiye ulaşabilsinler :))
Şu anda harici SSD'mde Windows 11 Enterprise 23H2 yüklü. Ben şahsen LTSC sürüm kullanmak istemiyorum. Belki Windows 11 Enterprise LTSC 2024 çıkınca tekrar düşünebilirim fakat şu anlık LTSC kullanmak istemiyorum.

Hyper-V zaten VMware'i yavaşlattığı için kullanmıyorum. Hatta Kaspersky bile Hyper-V açıkken ikide bir donanım sanallaştırması desteklenmiyor diye uyarı veriyor.

Sizce Pro mu, Enterprise mı?

Şu anda harici SSD'mde Windows 11 Enterprise 23H2 yüklü. Ben şahsen LTSC sürüm kullanmak istemiyorum. Belki Windows 11 Enterprise LTSC 2024 çıkınca tekrar düşünebilirim fakat şu anlık LTSC kullanmak istemiyorum.

Hyper-V zaten VMware'i yavaşlattığı için kullanmıyorum. Hatta Kaspersky bile Hyper-V açıkken ikide bir donanım sanallaştırması desteklenmiyor diye uyarı veriyor.

Sizce Pro mu, Enterprise mı?
Enterprise, çünkü uzun vadeli destek verdiğini bir yerden okudum(Fazldadan bir 1 yıl destek) Ektinleştirme konusunda canınızı sıkabilir.
Ayrı zamanda Hyper-V kullanmıyorsanız Home tercih edebilirsiniz.

Enterprise, çünkü uzun vadeli destek verdiğini bir yerden okudum (Fazladan bir 1 yıl destek). Etkinleştirme konusunda canınızı sıkabilir.
Ayrı zamanda Hyper-V kullanmıyorsanız Home tercih edebilirsiniz.
Aktivasyonu zaten ben korsan yapıyorum :D (HWID/KMS38 yöntemi ile :))

Yani o o kadar önemli değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı