Windows 11 Pro vs Home

f40

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, dün yeni bilgisayarımı kurdum. Windows 10 kurulu gelmişti. İtopya'dan aldım ve müşteri hizmetleri notunda Windows 11 linki vardı. Tıkladım ve USB olmadan kurdum, ama Pro yüklenmiş. Sistemim güçlü, onda sıkıntı olmaz. Sadece oyun ve ders (proje vb.) İçin kullanacağım. Key almayı düşünüyorum. RAM'im 16, sonra 32 yaparım.

İki sorum var: Birincisi, RAM oyunlarda 15.2 GB gözüküyor, büyük ihtimalle Windows kullanıyor. İkincisi, Windows 11 Home yapmama gerek var mı? Çünkü Windows 11 Pro yerine bazıları Home öneriyor, ama hiç uğraşmak istemiyorum. Formatla Pro olduğunu bugün fark ettim, o yüzden oyunların çoğunu kurdum. Yani Pro'nun Home'dan fazla farkı olur mu?

Pek fark yok. Pro sürüm birkaç ek özelliğe daha sahip. Benim için en önemlisi uzak masaüstü bağlantısı özelliği. VDS vb. aldığınızda bağlanmak için işe yarayabiliyor.

Kaynak kullanımı yönünden ise iki sürümü de kullanmış biri olarak gözle görülür farklar yaşamadım.

Pro sürümü ve gelişmiş özellikler içindir eğer sadece oyun biraz iş programları internette gezinmek vs. için home sürümü yeterli fakat sunucu internet ağ ayarları ve güvenlik duvarı vb. işlerle isim var diyorsanız pro kullanabilirsiniz ama home kullanıcısı için pro daki özellikler boş ve yer kaplayıcı olur.(Microsoft'un sitesindeki karşılaştırma linki). Compare Windows 11 Versions: Windows 11 Home & Pro vs. Windows 10 | Microsoft

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı