Ryzen 5 3600 sisteme AM4 işlemci upgrade önerisi

Charmies41

Kilopat
Daha fazla  
Ryzen 5 3600.
RTX 3060 12 GB.
G.Skill 2x8 16 GB 3600MHz.
ASUS TUF B450-PRO GAMING

200Hz'lik bir monitör aldım. Fakat artık çoğu oyunda 200 ve üstünde çok sabit kalamıyorum, genelde rekabetçi oyunlar oynadığım için 200+den 170 160 150'e düşmesi beni rahatsız ediyor. Yeni bir ekran kartı almayı düşünmüyorum onun yerine işlemcimi değiştirmeyi düşündüm fakat CPU benchmark testlerinde diğer işlemciler arasında çok fark gözükmüyor, Intel işlemcilerle karşılaştırdığımda daha fiyat performans gözüküyor ama Intel'e geçmeyi de zahmetli buluyorum.
Ne yapsam kararsız kaldım ne tavsiye edersiniz, 3600ü değiştirmeme değecek bir AM4 işlemci tavsiyesi verir misiniz?

Ryzen 5 3600.
RTX 3060 12 GB.
G.Skill 2x8 16 GB 3600MHz.
ASUS TUF B450-PRO GAMING

200Hz'lik bir monitör aldım. Fakat artık çoğu oyunda 200 ve üstünde çok sabit kalamıyorum, genelde rekabetçi oyunlar oynadığım için 200+den 170 160 150'e düşmesi beni rahatsız ediyor. Yeni bir ekran kartı almayı düşünmüyorum onun yerine işlemcimi değiştirmeyi düşündüm fakat CPU benchmark testlerinde diğer işlemciler arasında çok fark gözükmüyor, Intel işlemcilerle karşılaştırdığımda daha fiyat performans gözüküyor ama Intel'e geçmeyi de zahmetli buluyorum.
Ne yapsam kararsız kaldım ne tavsiye edersiniz, 3600ü değiştirmeme değecek bir AM4 işlemci tavsiyesi verir misiniz?
Bütçe?

5600'e yükseltebilirsin, aralarında çok ciddi fark var
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

6-7K'ya kadar çıkabilirim.
5600'e yükseltebilirsin, aralarında çok ciddi fark var
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Baktım güzel duruyor ama hazır upgrade işine girişmişken r7 5800x alsam r5 5600x'den daha çok verim alır mıyım diye düşünüyorum.

bu videoda çok fark gözükmüyor ama
Hocam kapalı kutu alırım diyorsanız 5600 yerine 5600X almanızı öneririm. Cüzi bir miktar fark var arada.
Tamamdır hocam öyle yaparım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı