Kullandığınız kasa nedir? Oyunu saatlerce oynayıp stok soğutucu ile o ayarlarda kalacağını zannetmiyorum Ryzen gibi işlemcinin. Core boost seçeneği kapalı büyük ihtimal.
hwinfo64 üzerinden sıcaklık değerlerine bakmak daha sağlıklı ve doğru. Havalar ısındı boşta 40-45 derecelerde, ortalama 50-55 derecelerde, yükte maksimum sıcaklık 68-70 derecelerde Ryzen 5 3600 için gayet normal değerler sıvı soğutmada.
Start to analyze your hardware right now! HWiNFO has available as an Installer and Portable version for Windows (32/64-bit) and Portable version for DOS.
hwinfo64 üzerinden sıcaklık değerlerine bakmak daha sağlıklı ve doğru. Havalar ısındı boşta 40-45 derecelerde, ortalama 50-55 derecelerde, yükte maksimum sıcaklık 68-70 derecelerde Ryzen 5 3600 için gayet normal değerler sıvı soğutmada.
Start to analyze your hardware right now! HWiNFO has available as an Installer and Portable version for Windows (32/64-bit) and Portable version for DOS.
Benim asus anakartda bios ekranında da 45-50 derece gösteriyor. Büyük ihtimal bios yazılımından kaynaklı.
Sıvı soğutma kullanıyorsun Core boost ile ilgili bir müdahaleye gerek yok. Kapatılırsa bir miktar ısı düşer ama performansı etkiler bir miktar daha az fps alırsın.
Kullandığınız kasa nedir? Oyunu saatlerce oynayıp stok soğutucu ile o ayarlarda kalacağını zannetmiyorum Ryzen gibi işlemcinin. Core boost seçeneği kapalı büyük ihtimal.
Tamam da mesela bir oyun 3.5 GHz istiyor diyelim. 3.4GHz'de oynayabilir miyim ben? RAM'ler de mesela 16 istiyor 8 ile oynuyorsun. Bunda da o mantık var mı?
Benim işlemcim R5 2600. Bildiğime göre 3.9 GHz'ye kadar destekliyor. Core Boost kapalı iken 3.4 GHz'de sabit mi duruyor yoksa 3.4-3.9 arası dolaşıyor mu? 3.4 GHz'de sabit duruyorsa bahsettiğim oyunu oynayabilir miyim?