Çözüldü Ryzen 5 3600 stock halindeki fazla voltaj tüketimi sorun olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
OverClock Merkezinde
Daha fazla  
AMD Ryzen 5 3600 kullananlar dabilirki, 3600 stock halde Turbo hıza çıkarken bazen 1.42-1.43 voltaj değerlerine ulaşıyor, AMD bu durum için 1.5V'ın üstüne çıkmadığı sürece sorun olmaz diyor, bazı forumdakiler ise sorun yaratan bir durum olduğunu ve undervolt tarzı bir şey uygulayıp 4.1-4.2 GHz arasında değerlere 1.3v-1.35V değerleri ile stabil çalıştırıyorlar, fakat benim anakartım alt seviye bir B450 olduğu için gerekli BIOS ayarlarının hepsine sahip değilim o yüzden de bu undervolt olayını yapamam, size sormak istediğim ise bu durum işlemci veya anakarta ciddi zararlar verebilecek bir durummu yoksa AMD mühendisleri 1.4v değerlerinde bir sıkıntı çıkmaması için ayarlamışlar mıdır?

Çözüm
Bu 1.4V küsür voltaj değerlerinde aşınma olayı oluyormuş ama bunu diyenlerde genelde stock soğutucuyla takılıyor :D, ekstra iyi bir soğutma sistemi bu aşınmayı engeller mi?
tabii ki, zaten teknik olarak izin veriyor. Geri kalan kısmı soğutma ile desteklemek.
Ben de öyle kullanıyordum hiçbir sorun çıkmadı, rahatlatmak için sıvı soğutma almıştım.

Ben de öyle kullanıyordum hiçbir sorun çıkmadı, rahatlatmak için sıvı soğutma almıştım.

Bende Cooler Master'ın kule tipi soğutucusu ile kullanıyorum 120mm sıvı soğutmlara yakın performansı var sıcaklıktan yana problemim yok, bu fazla voltajdan olan aşınma olayını yeterli soğutma önleyebilir mi?

Bende Cooler Master'ın kule tipi soğutucusu ile kullanıyorum 120mm sıvı soğutmlara yakın performansı var sıcaklıktan yana problemim yok, bu fazla voltajdan olan aşınma olayını yeterli soğutma önleyebilir mi?
Soruyu anlamadım desem kızar mısın? :D

Bu 1.4V küsür voltaj değerlerinde aşınma olayı oluyormuş ama bunu diyenlerde genelde stock soğutucuyla takılıyor :D, ekstra iyi bir soğutma sistemi bu aşınmayı engeller mi?
tabii ki, zaten teknik olarak izin veriyor. Geri kalan kısmı soğutma ile desteklemek.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı