Ryzen 5 3600 tabanlı sistem toplama

mefkan24

Hectopat
Merhabalar,

Yakın zamanda bir sistem toplayacağım, ilk önce düşündüğüm sistemi bir yazıp daha sonra da bazı endişelerimi dile getireceğim. Lütfen, herhangi biri için öneriniz varsa dinlemek isterim, zira kendime pek güvendiğim bir konu değil.

Anakart: ASUS TUF B450 PLUS veya MSI B45-A PRO.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: MSI RTX 2060 Ventus 6G OC.
Bellek: Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2X8GB) DDR4 3200MHz.
Depolama: WD Blue 1 TB 7200 RPM.
SSD: WD Blue 3D nand 500GB PC SSD veya Kingston A400 480GB SSD.
Kasa ve güç kaynağı: Aslında daha tam karar vermedim fakat Cooler Master Masterbox MB511'ı düşünüyorum, hava sirkülasyonun iyi olduğunu duydum, güç kaynağı olarak da 600W ortalama bir güç kaynağı almayı düşünüyorum.

Genel olarak beklentim ise, hem oyun alanında oynadığım güncel oyunlar, hem kodlama alanında kullandığım programlar açısından (Android Studio gibi) beni yaklaşık 3 sene (güncel oyunları sıkıntısız oynayabilme açısından) götürmesi. Açıkçası ray-tracing aşırı önemli bir özellik değil benim için, fakat bu özelliğin bazı oyunlarda güncellemelerle çok iyi olacağını söyleyenler var. Yani, kısacası oynadığım oyunlarda iyi FPS alayım, akıcı ve sıkıntısız olsun.

Endişelerim ise, bu 450 serisi ana-kartların Ryzen 3. Nesil işlemcilerle çalışması için BIOS güncellemesi yapmam gerekmesi. Çok zorlanacağımı düşünmüyorum ama bazı yerlerde beceremeyip daha kötü durumlara girenler var yani korkmuyor da değilim. Ayrıca Ryzen 5 3600'ın da çok ısındığı, kendi soğutucusunun yetmediği söylentileri var. Yani bu 2 parçada biraz tereddüt ediyorum, sizin yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.
MSI B45-A PRO yanlış yazılmış, MSI B450-A PRO olacaktı. Özellikle anakart konusunda çok kararsız kaldım, bu sisteme uygun orta-üst seviye için iyi bir anakart istiyorum.

Son düzenleme:
MSI bazı B450 modellerinin MAX versiyonunu çıkardı, kutudan 3. nesil Ryzen ile takıp çalışıyorlar direkt ve bunun yanında bazı güncelleştirmeler daha mevcut, araştırabilirsin.
Anakart tavsiyesi olarak B450 Tomahawk MAX tavsiye edebilirim haliyle, 3700X ile kullanıyorum, tek seferde çalıştırdım sistemi.

Ekran Kartımı RTX 2060 Gaming Z olarak değiştiriyorum ayrıca anakart önerileriniz için teşekkürler. Bütçem TL'ye çevirince yaklaşık 8000 TL civarı. Fakat alacağım ürünün Amazon US sayfasında olması şart,her ürün gelmiyor sonuçta Türkiye'ye.Büyük ihtimalle anakart olarak MSI 450-A PRO'yu alacağım flashback bios'un o kadar zor olmadığnı öğrendim (5-10 dakikada halledersin dedi daha önce yapan biri). Ayrıca Tomahawk MAX modeline de baktım,araştırdım fakat maalesef Amazon US üzerinde yok.

Bende benzer bir sistem toplamaya çalışıyorum
Tek fark siz, MSİ tabanlı anakart ve ekran kartı kullanmayı düşünüyorsunuz.
Ben ASUS tabanlı toplamayı düşünüyorum.
Burada ki bilgiler umarım bana da size de fayda sağlar.
İyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı