Ryzen 5 3600 tabanlı sistem toplama

Bence bu kadar büyük farklara tercih edilebilecek bir kart değil RTX 2060. Ha indirimde yakalarsanız yani 1660 Ti ile fiyat farkı değecek kadar azalırsa kesinlikle alınır ancak öteki türlü, zor.

@alpkanpolat Hayırlı olsun şimdiden. Güzel bir sistem emin olabilirsiniz. 😉 Bu arada anakartın son BIOS sürümünü indirin bir flash belleğe. Çünkü direkt işlemcinizi taktığınızda çalışmayacaktır eğer eski BIOS sürümü ile gelirse anakart. O yüzden update yaptıktan sonra kullanabilirsiniz. Aklınızda bulunsun.

Mesela ben şöyle bir ortalama çıkardım ;

RX 570 alıcaktım 1660TI ile arasında yaklaşık %55 fark var ve fiyatı 2-2.1 katı. Aradaki fiyat farkına değer.

1660TI ile 2060 arasında yaklaşık %18 fark var ve fiyat farkı 1000tl.
2060 ile 2060 SUPER arasında yaklaşık %16 fark var ve fiyat farkı 1000tl 1200tl arasında.

RX 570 in fiyatını 1100tl olarak düşünürsek,bu mantığa göre 2 katına göre 1660ti almak mantıklı.

Ayrıca ASUS anakart olarak B450 TUF mu yoksa B450-F ROG STRIX mi karar veremiyorum. Aradaki yaklaşık 200tl vermeye değer mi. Ne dersiniz ?

Açıkcası alacağım anakart ile kasa renk uyumundan dolayı düşünüyorum.B450-F ROG STRİX anakart hakkında hiçbir bilgim yok.Biraz daha zorlarsak X570 e kadar yolu gözüküyor :)
@wibbly dostum gene ben , cooler master MB500 TUF EDİTİON kasa buldum.
Sıfırı 645 TL civarında,ikinci eli 450 TL bandında ikinci el alımında problem yaşar mıyım acaba :)
Yani ikinci elde kablolar da falan sıkıntı çıkar mı anlamında soruyorum.
Bilgin için şimdiden teşekkür.

@wibbly son attığım post'ta sehven bir öncekinin üstüne gitti.Postu düzeltme yerini bulamadığım için tekrar yazıyorum.MB500 TUF kasa için linkleri inceleme şansın var mı?İkinci el almayı önerir misin.
Teşekkür ederim.
@alpkanpolat Hayırlı olsun şimdiden. Güzel bir sistem emin olabilirsiniz. 😉 Bu arada anakartın son BIOS sürümünü indirin bir flash belleğe. Çünkü direkt işlemcinizi taktığınızda çalışmayacaktır eğer eski BIOS sürümü ile gelirse anakart. O yüzden update yaptıktan sonra kullanabilirsiniz. Aklınızda bulunsun.

@wibbly dostum bu parça'da bir problem yok değil mi? gönül rahatlığıyla alabilirim :)

Asus ROG Strix GeForce GTX 1660 Ti OC Gaming 6GB 192Bit Fiyatı

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı