Ryzen 5 3600 undervoltage

Taha16

Kilopat
Öncelikle selam arkadaşlar, Ryzen 5 3600 işlemcim ve ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II modeli anakartım var, öncesinde ASUS TUF Gaming Pro anakart vardı fakat 1 RAM yuvası sıkıntılı olduğu için iade edip bu anakartı tercih ettim. TUF Pro da hiç stres testi yapmamıştım fakat sıcaklık değerleri gözüme normal gelmişti CPB açıktı işlemci hızı 3, 6-4, 2 arası sürekli oynuyordu fakat sıcaklıklar gayet ideal seviyelerde gibiydi boşta 40-45 yükte 65, fakat bu anakartta CPB açıkken boşta 50-62, yükte 80-85 derecelerde çalışmaya başladı ve bende mecburen CPB kapatmak zorunda kaldım. İşlemciden tam randıman alabilmek için voltaj ve saat hızını sabitlemem gerekiyor sanırım, tecrübeli arkadaşlar yön gösterebilir mi?
Stok soğutucu kullandığımı ekleyeyim. Şu an için elimde başka soğutucu yok eğer CM Hyper 212 EVO için AM4 kit mevcutsa ancak öyle takabilirim.

Son düzenleme:
Stok soğutucu ile bu kadar ama kule tipi bir soğutucu almanızı tavsiye ederim.
Eğer değerler idealse sıkıntı yok sadece ne yalan diyeyim endişelenmeye başlamıştım acaba işlemci çöp mü anakart sıkıntılımı diye, zaten yaz ayı da geliyor soğutucu olmadan olmaz , öneriniz var mı? Fiyatlara baktığımda 500 lirayı gözden çıkarmam gerekiyor gibi duruyor.

Eğer değerler idealse sıkıntı yok sadece ne yalan diyeyim endişelenmeye başlamıştım acaba işlemci çöp mü anakart sıkıntılımı diye, zaten yaz ayı da geliyor soğutucu olmadan olmaz , öneriniz var mı? Fiyatlara baktığımda 500 lirayı gözden çıkarmam gerekiyor gibi duruyor.
Ben aynı işlemci ile bu soğutucuyu kullanıyorum. Boştayken 35-49 arası. Kış ayında ev sıcaklığı 25-30 derece iken kararlılık testinde maksimum 65-75 derece arası. Ama aklımda bir soğutucu kaldı fiyatına göre harika soğutuyor çok bilinmedik bir marka çok kaliteli değil ama bir bakın isterseniz. İncelemerini izledim benim soğutucudan daha iyi iş çıkarıyor ama çinli bir firma zaten fiyattanda anlarsınız.

Ben aynı işlemci ile bu soğutucuyu kullanıyorum. Boştayken 35-49 arası. Kış ayında ev sıcaklığı 25-30 derece iken kararlılık testinde maksimum 65-75 derece arası. Ama aklımda bir soğutucu kaldı fiyatına göre harika soğutuyor çok bilinmedik bir marka çok kaliteli değil ama bir bakın isterseniz. İncelemerini izledim benim soğutucudan daha iyi iş çıkarıyor ama çinli bir firma zaten fiyattanda anlarsınız.
Ben de bahsettiğiniz X6 soğutucuyu kullanıyorum, gayet iyi iş yapıyor. Fakat fanları arada bir yağlamak gerekiyor yoksa ses çıkarmaya başlıyor.

Ben de bahsettiğiniz X6 soğutucuyu kullanıyorum, gayet iyi iş yapıyor. Fakat fanları arada bir yağlamak gerekiyor yoksa ses çıkarmaya başlıyor.
Bende galiba benimkini satıp snowman alacağım.
Sorunu çözüldü olarak işaretlerin aynı sorunu yaşayan başka biri olursa konudan yararlansın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı