Ryzen 5 3600 ve GTX 1660 sistem nasıl?

Hasan1997

Decapat
Böyle bir sistem toplayacağım acaba herhangi bir uyumsuzluk olur mu ya da güç kaynağı yeter mi? yorumlarınızı bekliyorum.

IMG_20200506_185935.jpg
IMG_20200506_185944.jpg

Bende benzeri sistem bakıyorum hocam. Fakat işlemciden kısıp 2600 alacağım. Bütçem anca öyle denk düşüyor, fakat sizin ucuzu vardan kastınız nedir? Aynı özelliklerde bir bilgisayardan mı bahsediyorsunuz? Öyle ise link atar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende benzeri sistem bakıyorum hocam fakat işlemciden kısıp 2600 alıcam bütçem anca öyle denk düşüyor, fakat sizin ucuzu vardan kastınız nedir ? Aynı özelliklerde bir bilgisayardan mı bahsediyorsunuz öyle ise link atarmısınız ?
Nerede olduğunu hatıralmıyorum sanırım itopya idi.Ama dolar fiyatı arttı

İşlemciden pek kısmak istemiyorum. Çünkü ben bilgisayarı kolay kolay değiştiremiyorum. Ben bu sistemi toplarsam 12 sene kullanırım diye düşünüyorum. Ondan işlemciyi kısmayacağım. Çok uzun seneler sonra kasmasın. Şu an Casper Neo serisi 11 yıllık PC'den yazıyorum. Ekran kartı yok RAM'i 4'e terfi ettirdim. İşlemcim de Core 2 Quad Q6600 :D. Ekran kartı olarak 1660 yerine AMD'nin bu ekran kartına denk hangi kartı var acaba? Belki daha ucuza toplarım?

İşlemciden pek kısmak istemiyor çünkü ben bilgisayarı kolay kolay değiştiremiyorum ben bu sistemi toplarsam 12 sene kullanırım diye düşünüyorum ondan işlemciyi kısmıcam çok uzun seneler sonra kasmasın.Şuan casper neo serisi 11 yıllık pc den yazıyorum ekran kartı yok ram 4'e terfi ettirdim işlemcimde core 2 Quad Q6600 :D
Ekran kartı olarak 1660 yerine amd bu ekran kartına denk hangi kartı var acaba belki daha ucuza toplarım ?

1660 a denk olan 5600 xt diye biliyorum, 5500 xt 1650 ye denk.

Kasada PSU var zaten harici olarak almanıza gerek yok, 550W 1660 için yeterli. Ama önü mesh panel bir kasa tercih edip 400-500₺ aralığında, yanına da bu PSU alabilirsiniz. RAM fiyatı pahalı geldi, uygunu bulunabilir. Anakartı alırken 3. nesil için BIOS güncellemesi talep edin, yoksa görüntü alamaycaksınız.
Ekran kartı sanki bu bütçede güçsüz kalmış. 1660SUPER zorlanır gibi.

Kasada güç kaynağı geldiğini hiç bilmiyordum teşekkürler, bir de anakartı alırken nasıl olacak? Ben hepsiburada dan alacağım. O zaman aldığım zaman hepsiburada sitesine mi yazmam gerekecek?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı