Ryzen 5 3600 ve R5 5500 PCIe farkı nedir?

Erenovskiii

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, A520M anakart aldım. Sanırım PCI-e 3.0 destekliyor ve 4.0 desteği yok, ben bu iki işlemci arasından birini almak istiyorum. Kullanacağım ekran kartı RX6600 ve ekran kartı da PCI-e 4.0, bu bana problem yaşatır mı?
Bir forumda Ryzen 5 3600 PCI-e 4.0 destekli olduğu için PCI-e 3.0 sistemlerde performans kaybı olur yazmışlar, doğru mu?
RX 6600 tam performans vermez mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
ldım. Sanırım PCI-e 3.0 destekliyor ve 4.0 desteği yok, ben bu iki işlemci arasından birini almak istiyorum. Kullanacağım ekran kartı RX6600 ve ekran kartı da PCI-e 4.0, bu bana problem yaşatır mı?
Bir forumda Ryzen 5 3600 PCI-e 4.0 deste
Performans kaybını hissetmezsiniz. Ben de 6700XT ekran kartını 3.0 slotta kullanıyorum. İşlemciler arası çok fazla performans farkı yok.

Performans kaybı olur ama çoğu oyunda görmeyeceğin bir kayıp bu. Bazı oyunlarda %1 FPS değerleri düşük kalabilir.
Performans kaybını hissetmezsiniz. Ben de 6700XT ekran kartını 3.0 slotta kullanıyorum. İşlemciler arası çok fazla performans farkı yok.

Kimi oyunlarda hiç kimi oyunda 2-3fps fark var. Pek de önemsenecek bir şey yok.
Gayet normal bir şekilde kullanırsın.
Peki sizce hangi işlemciyi almalıyım? A520M anakart ve 16 GB DDR4 ram ile kullanacağım. İkisi de aşağı yukarı aynı fiyatlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı