Sıkıntı yapacak bir durum yok ortada. Şu anda 1080P'de kullandığınız için GPU'nun tam kapasite çalışmasına gerek yok. Şöyle düşünmelisiniz tek bir işçinin yapabileceği bir işi neden 3 işçi yapsın? Durum bundan ibaret. Eğer DSR çarpanlarını açıp görüntüyü 2K'ya alırsanız o zaman kartın %99 kullanıldığını görürsünüz. 1080P'de bu kullanımlar normal.
İşlemci kullanım yüzdelerini tek bir kalıba sığdıramayız. Aynı işlemcilerin aynı sistemlerde ki çekirdek kullanımları bile bilgisayardan bilgisayara değişiyor. Kaldıki farklı seri işlemcilerin kullanım yüzdeleri tabii ki değişecektir. Sizin 2600X ile aldığınız yüzde değerlerinin 3600'den yüksek olması sistemin problemli olduğu anlamına gelmeyebilir. Sistemde drop, çökmeler, sıcaklık sorunları, anormal şekilde fps düşüklüğü vs var mı? Bunlara bakmak gerekir. Ben R5 3600+RTX 2070 sistemde Kingdom Come oyununu ultra ayarlarda 60-70 fps arası bitirdim. Ancak kullanım yüzdelerine dikkat etmedim. Bence arkadaşın değerleri normal.
Sıkıntı yapacak bir durum yok ortada. Şu anda 1080P'de kullandığınız için GPU'nun tam kapasite çalışmasına gerek yok. Şöyle düşünmelisiniz tek bir işçinin yapabileceği bir işi neden 3 işçi yapsın? Durum bundan ibaret. Eğer DSR çarpanlarını açıp görüntüyü 2K'ya alırsanız o zaman kartın %99 kullanıldığını görürsünüz. 1080P'de bu kullanımlar normal.
Aslında işlemcinin yada ekran kartının %kaç çalıştığını umursamıyorum 60FPS alim yeter sorun şu 1080p yüksek ayarda FPS 40lara iniyor bunun sebebinin ekran kartının %70lerde çalışmasına bağlıyorum ve şöyle düşünüyorum,işlemci ekran kartını besleyemiyomu
Benzer değerler bu sistemde de mevcut. İşlemci kullanımı gösterilmemiş ama GPU kullanım yüzdelerine bakılırsa CPU kullanımının sizinkinden farklı olmadığını tahmin etmek çok zor değil. Ayrıca oyunu Xbox Game Pass aracılığı ile mi indirdiniz? Eğer oradan indirdiyseniz optimizasyonun çokta sağlıklı olduğu söylenemez. Bence artık günümüzün güncel sistemlerinde 1080P oyunlarda yüksek GPU kullanımı beklemek biraz yanlış.(İstisna oyunlar var.)
Benzer değerler bu sistemde de mevcut. İşlemci kullanımı gösterilmemiş ama GPU kullanım yüzdelerine bakılırsa CPU kullanımının sizinkinden farklı olmadığını tahmin etmek çok zor değil. Ayrıca oyunu Xbox Game Pass aracılığı ile mi indirdiniz? Eğer oradan indirdiyseniz optimizasyonun çokta sağlıklı olduğu söylenemez. Bence artık günümüzün güncel sistemlerinde 1080P oyunlarda yüksek GPU kullanımı beklemek biraz yanlış.(İstisna oyunlar var.)