Ryzen 5 3600 ve RTX 2060 sistem toplama

Zaten fark ederseniz MSI geforce gaming Z rtx 2060 yazdım.Bunu aratınca direk modeli cıkıyor.
RTX 2060 6 gigabyte VRAM e sahip ve Msi'ın bu modeli çift fanlidir.

2060 gibi yüksek oyuncu ekran kartlarında 6gb yerine 8 gb nin agır oyunlarda daha performanslı oldugunu biliyorum. işlemci kesinlikle r5 3600. evet ama ekran kartında rx5700. rxt2080 ayarında oldugu unutmamak lazım. rtx2080 7000tl oldugunu düşünürsek. benim kafama rx5700 yatıyor. bende pc toplamada ek bilgiler almak için buradayım. senin topladıgın sistemle aynı düşünüyorum bende sadece ekran kartı konusunda benim edindiğim bilgileri paylaşmak istedim.. 2060 versiyonları derken Gigabyte GeForce RTX 2060 Gaming OC Pro 6G gibi modelleri var. 3 fanlılar ne bileyim bence daha güzel görünüyorlar. onlarada bak istersen.

2060 gibi yüksek oyuncu ekran kartlarında 6gb yerine 8 gb nin agır oyunlarda daha performanslı oldugunu biliyorum. işlemci kesinlikle r5 3600. evet ama ekran kartında rx5700. rxt2080 ayarında oldugu unutmamak lazım. rtx2080 7000tl oldugunu düşünürsek. benim kafama rx5700 yatıyor. bende pc toplamada ek bilgiler almak için buradayım. senin topladıgın sistemle aynı düşünüyorum bende sadece ekran kartı konusunda benim edindiğim bilgileri paylaşmak istedim.. 2060 versiyonları derken Gigabyte GeForce RTX 2060 Gaming OC Pro 6G gibi modelleri var. 3 fanlılar ne bileyim bence daha güzel görünüyorlar. onlarada bak istersen.
Aslında msi'in soğutması falan daha iyidir diye sectim. Kafamda rx5700 de var ama sanırım ray tracing özelliği yok. Birkac tane de rtxli oyun oynayacağım bu yüzden rtx 2060 sectim.

o gercek zamanlı ışın konusu benimde dikkatimi cekti yapay zeka filan ama araştırınca o rtx konusun 3 .5 sene sonra olucagını ögrendim. bence o rxt özelligini kullanıcak sadece bf5 var . gereksiz diyor okudugum bütün kaynaklar. zaten şuda var rx5700 şu anki versiyonlarının soğutmada sıkıntılar var deniliyor. başka firmalarda cıkarmadan zaten bende kararsız kaldım biraz. youtubede. ( ayhantarakcı) diye bir donanımcı var senin rxt 2060 detaylı anlatımı var izlersen eminim bir kaç düşünceni etkiliyebilir. 8 gb 6gb konusunda ordan ögrenmiştim.
kasa konusunda ben Sharkoon TG5 Tempered Glass Yeşil Led Fan USB 3.0 Mid Tower Kasa kasasını listemde. bak bu site cok işime yaradı istersen bir bak PassMark - AMD Ryzen 5 3600 - Price performance comparison bütün sectigin parcaların muadileriyle kıyaslamarını yapıyor. cok şaşırtıcı sonuçlar var. düşündügün işlemciyi 2 kez tıkla sana rakipleri ile arasındaki farkları veriyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, merak ediyorum "acaba iyi bir sistem topladım mı ?" diye. Bir de size sorayayım dedim.
Parçalar:

Amd Ryzen 5 3600
Gigabyte B450 Aorus Elite
Msi GeForce Gaming Z RTX 2060
Adata XPG Spectrix D41 16GB (8x2)
Cooler Master MB511
Corsair VS650

Not:Harddisk koymadım çünkü evde önceden kullandığım harddiski kulanacağım.

Toplam bütçeniz nedir?

Bu sistem de yayın, render vs. yapacak mısınız?

Yoksa sadece oyun mu oynayacaksınız?

Tavsiyem Gaming Z alman yerine 2060 Ventus almandır. Çünkü aradaki fiyat farkından bir ssd alabilir ve daha iyi bir ekran kartı kullanabilirsin. Birde çift kanal ram almışken 3000MHz almayı unutma.
Aslında msi'in soğutması falan daha iyidir diye sectim. Kafamda rx5700 de var ama sanırım ray tracing özelliği yok. Birkac tane de rtxli oyun oynayacağım bu yüzden rtx 2060 sectim.
Evet MSİ soğutması tabiki daha iyi ama arkadaş seni 3 fanlı sevdiği için daha fazla para verdirmeye çalışıyor gibi :D . Ama sen yinede rtx 2060 ventus al ve fiyat farkını ssd ye yatır ssd olmadan böyle bi sisteme hakaret etmiş olursun. 6gb 8gb konusuda önemli bir şey değil. Önemli olan içindeki çekirdek ve çekirdeklerin hızı. rtx 2060 Ventus da sana istediğin her oyunu oynatır.

5700 TX özel Soğutmalı çıkında Rtx 2080 fiyatına yakın olcaktır. Örnek verecek olursak. Asus Rog Strix 2060 3000 3500 TL arası ,Asus Rog Strix 2060 Super 4000 4500 tl arası

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı