Ryzen 5 3600 ve RX 5500 XT sistemde ekran titremesi ve aniden donmalar var

cLaww

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Veritabanı Programcılığı
İki gündür karşılaştığım bir problem var. Ekran titremesi mevzusu daha önceden de oluyordu. GTA 5, Valorant gibi oyunlara girince bazen ekran sürekli titremeye başlıyor. Monitörüm 144 Hz FreeSync destekli. FreeSync açık konumda ve iki gündür sık başıma gelen bir diğer olay ise diyelim ki video izliyorum Chrome'da, sistem aniden donuyor birkaç dakika sonra da ekran kararıyor ve no signal yazısı çıkıyor. Fakat kasa hala çalışıyor. Dün de birden mavi ekran verdi, monitörde mi sıkıntı var yoksa ekran kartında mı bir türlü anlayamadım. Ekran kartı yenileme hızını 144'den 120'ye düşürüp tekrar 144'e çektiğim zaman bir süreliğine düzeliyor. Özellikle karanlık görüntü anlarında çok titreme yapıyor.
Sistemim:
Gigabyte B450M S2H anakart.
Ryzen 5 3600 işlemci.
Kingston Hyper X Fury RGB DDR4 3200 MHz 8 GB RAM 2 adet.
XFX Radeon RX 5500 XT 8 GB GDDR6 192 Bit ekran kartı.

Aynı sorunu daha önce yaşayanlar olmuş bir kontrol edin.

Sorun çözümü bulamadım hiç, herkes sorununu anlatmış vs. :/

Sorun çözümü bulamadım hiç, herkes sorununu anlatmış vs. :/

Bu arkadaş yazmış aslında.

Sistemi ağustos ortasında topladım. O zamanki AMD güncel sürümü kullanıyordum. Halen güncel kullanıyorum ve bu son güncellemelerden sonra sistem bu halde sorunlar yaratmaya başladı. Ağustos ayına ait Radeon Software linki bulma imkanımız var mıdır acaba? Old Version'a geçmeyi deneyeceğim bir de o şekilde bakacağım titremeler vs oluyor mu diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…