Ryzen 5 3600 ve RX 6600 sistem CoD Warzone'da takılıyor

Çok basit birkaç yol önereyim,
RAM'leri çıkar yuvasını değiştir, RAM yuvalarının ve RAM pinlerinde kir var mı kontrol et. Aynı
İşlemi disklerinin takılı olduğu kabloya da yap.

İşlemcinin pinlerini kontrol etmeni öneririm, sıcakken çıkar pinlerde sıkıntı olup olmadığına bak, daha sonra sıcaklık değerlerini kontrol etmediysen onu da et. Disklerinin durumunu da kontrol et aynı şekilde.

Sistemin voltaj durumuna bak.

Sürücülerinin tamamını güncelle, BIOS sürümünün güncel olması da önemli bir faktör.
Sürücüler güncel, BIOS beta hariç en son sürümde. PC'yi yeni temizledim. CPB kapalıyken oyun öyle bir hale geliyor ki video yükleyeceğim.

Sürücüler güncel, BIOS beta hariç en son sürümde. PC'yi yeni temizledim. CPB kapalıyken oyun öyle bir hale geliyor ki video yükleyeceğim.
Sıcaklıklar & GPU & CPU göstergelerini koy videoya.

Yine de o ekran kartı ve işlemci kombinasyonu ile "oynanmayacak" dereceye gelmesi biraz garip değil mi?
Warzone optimize problemi olan bir oyun zaten. Ben bile 5600X 6900XT'te droplar yiyorum. Bu sırf benım için geçerli değil 3090Ti 12900K'sı olan adam bile 200 fps aldığı oyunu 60HZ oynuyor gibi hissediyor ve drop yiyor. Çözüm 5800X3D.

O zaman benim de CPB açman dışında başka bir yol olmadığını söylemem gerekiyor dostum. Yani voltaj, sıcaklık ve kullanım değerlerinde bir sapma yoksa.

Dediğimizi anlamıyor musun? %100 gazla 200 KM ile gidebileceğin bir arabada %60 gazla 120KM' de gidiyorsun gibi düşün.
Anlıyorum. Ryzen 2600' de CPB kapalıyken akıcı olan oyun şimdi daha yüksek işlemciyle oynanmayacak hale geliyor. Buna yönelik bir bilgisi ya da çözümü olan var mıdır diye konu açtım zaten.

O zaman benim de CPB açman dışında başka bir yol olmadığını söylemem gerekiyor dostum. Yani voltaj, sıcaklık ve kullanım değerlerinde bir sapma yoksa.
Teşekkürler, herhangi bir sorun yok gibi o değerlerde.

Anlıyorum. Ryzen 2600' de CPB kapalıyken akıcı olan oyun şimdi daha yüksek işlemciyle oynanmayacak hale geliyor. Buna yönelik bir bilgisi ya da çözümü olan var mıdır diye konu açtım zaten.

1659279460760.png

Burada tam tersini demişsin? Throttle yiyordur belki.

Hocam, CBP açmadığınız takdirde CBP açılmış bir işlemci olan 2600'den(tabi açıksa) daha düşük performans sergiliyor, 2600 CBP açıkken 3,9 Ghz'ye çıkabiliyor. Yani 300 Mhz fark var. Ancak 3600'ün burada kendini sınırlaması sorun olarak bakıyoruz. Neyse siz yine de videoyu gönderin bir bakalım.

Sıcaklıklar & GPU & CPU göstergelerini koy videoya.

Warzone optimize problemi olan bir oyun zaten. Ben bile 5600X 6900XT'te droplar yiyorum. Bu sırf benım için geçerli değil 3090Ti 12900K'sı olan adam bile 200 fps aldığı oyunu 60HZ oynuy

"Gibi" ile devam etmeyelim sen yine de bize değerleri at, dediğin kadarsa arkadaşın dediği gibi bir Throttle problemi olabilir.

Hocam, CBP açmadığınız takdirde CBP açılmış bir işlemci olan 2600(tabi açıksa) daha düşük performans sergiliyor, 2600 CBP açıkken 3,9 Ghz'ye çıkabiliyor. Yani 300 Mhz fark var. Ancak 3600'ün burada kendini sınırlaması sorun olarak bakıyoruz. Neyse siz yine de videoyu gönderin bir bakalım.
Eski işlemcide de kapalıydı. 3.4 GHZ çıkıyordu maksimum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı