Ryzen 5 3600 ve RX 6600 XT sistem için anakart önerisi

Zahuran

Hectopat
RAM
Corsair Vengeance LPX 3200 MHz
İşlemci
Ryzen 5 3600
Yakın tarihte Ryzen 5 3600 + Wraith Prism + RX 6600 XT aldım. Şu anki sistemim.
Ekran kartı: RX 6600 XT.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Anakart: MSI B450M-A Pro Max.
RAM: Corsair Vengeance LPX 3200MHz.
PSU: FSP600-60AHBC 600W 80+
SSD: Samsung 970 EVO.
Diğer parçalar iyi de anakart sanki değişilebilir. Görüşleriniz nedir değiştirmeli miyim yoksa sıkıntı çıkarmaz mı veya değiştirsem bir fark yaratır mı? Tavsiyeleriniz bekliyorum değiştirmeliyim diye düşünüyorsanız anakart tavsiyeleriniz eksik etmeyin. Fiyat performans odaklı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın tarihte Ryzen 5 3600 + Wraith Prism + RX 6600 XT aldım. Şu anki sistemim.
Ekran kartı: RX 6600 XT.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Anakart: MSI B450M-A Pro Max.
RAM: Corsair Vengeance LPX 3200MHz.
PSU: FSP600-60AHBC 600W 80+
SSD: Samsung 970 EVO.
Diğer parçalar iyi de anakart sanki değişilebilir. Görüşleriniz nedir değiştirmeli miyim yoksa sıkıntı çıkarmaz mı veya değiştirsem bir fark yaratır mı? Tavsiyeleriniz bekliyorum değiştirmeliyim diye düşünüyorsanız anakart tavsiyeleriniz eksik etmeyin. Fiyat performans odaklı düşünüyorum.
giris seviyesi bi anakart klasik bi kullanıcıysan yeter eğer wifi bluetooth wifi ve güzel bi ses deneyimi istiyorsan ve birazda overclok denemek istiyorsan daha üst seviye bi anakart alabilirsin, ben müzik dinlemeyi çok sevdiğim için anakartın ses çipini özellikle yüksek seivye olmasına önem veriyorum mesela.

Anakart değişebilir, tavsiyem değil o anakart. B450M S2H bile yeter ancak iskeleti almışken tek seferde sağlamlaştırmakta fayda var.

Tam bütçe vermeyip sadece F/P arıyorsanız B550M Pro VDH alın, PSU'yu da değiştirseniz fena olmaz. Ona da ayrı bütçe verirseniz önerebilirim.

Anakart değişebilir, tavsiyem değil o anakart. B450M S2H bile yeter ancak iskeleti almışken tek seferde sağlamlaştırmakta fayda var.

Tam bütçe vermeyip sadece F/P arıyorsanız B550M Pro VDH alın, PSU'yu da değiştirseniz fena olmaz. Ona da ayrı bütçe verirseniz önerebilirim.
PSU luk herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum fazlasıyla yeter bence bu sisteme neden öyle dediniz geleceğe dönük olsun diye mi hocam
Anakart mevzusunda da bilerek bütçe belirtmedim aslında yani bu işe ayırdığım bi bütçe yok kafamda. Param var ama olabildiğince az harcamak istiyorum anakart için en F/P ve ya bi tık daha üstü orta şeker bir şey olabilir.
giris seviyesi bi anakart klasik bi kullanıcıysan yeter eğer wifi bluetooth wifi ve güzel bi ses deneyimi istiyorsan ve birazda overclok denemek istiyorsan daha üst seviye bi anakart alabilirsin, ben müzik dinlemeyi çok sevdiğim için anakartın ses çipini özellikle yüksek seivye olmasına önem veriyorum mesela.
OC nin uğraşmaya değecek bir performans artışı verdiğini düşünmüyorum o kadar kendi düşüncem.Oc ile işim olmaz fazla . Oyun ağırlıklı konuşacak olursa siz ne diyorsunuz değiştirme gerek var mı anakartı
OC yapmayacaksan giriş seviyesi al.
OC yapmayı düşünmüyorum.Gereksiz

PSU'luk herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum fazlasıyla yeter bence bu sisteme neden öyle dediniz geleceğe dönük olsun diye mi hocam?

O PSU ile uzun vadeye çıkmazdım ben çünkü, FSP'nin alt sınıf modellerinden, tek artısı aynı Japon kapasitörler barındırması.

Anakart mevzusunda da bilerek bütçe belirtmedim aslında yani bu işe ayırdığım bir bütçe yok kafamda. Param var ama olabildiğince az harcamak istiyorum anakart için en F/P veya bir tık daha üstü orta şeker bir şey olabilir.

Ben en azından şunu tavsiye ederim:

O PSU ile uzun vadeye çıkmazdım ben çünkü, FSP'nin alt sınıf modellerinden, tek artısı aynı Japon kapasitörler barındırması.

Ben en azından şunu tavsiye ederim:

Bu kart Amd ayarlarında Smart access memory yi kullanmama izin verecek mi peki uyumlu mu yani bir bilginiz var mı ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı