Ryzen 5 3600'e overclock yapmak

mustibey

Centipat
Daha fazla  
Merhaba şu anda kullandığım işlemci Ryzen 5 3600 ve bu işlemci Turbo frekansına çıkmıyor. Oyunlarda genelde 4.0 GHz de çalışıyor bende bu işlemciye overclock yapmak istiyorum. Soğutucum AMD Wraith Prism işlemci oyunlarda zaten genelde 60 65 derece civarı geziyor. Sizce voltaj ayarlarını nasıl yapmalıyım? Overclock yapmayı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
PBO ayarlarını yapman yeterli bence.

Gördüğüm kadarıyla AMD bir ekran kartı kullanıyorsun. Oyunlarda frekansa da AMD'nin overlayi ile bakıyorsun büyük ihtimal. O programın işlemci frekansını düzgün raporladığını düşünmüyorum. Bütün çekirdeklerin ortalamasını raporluyor yüksek ihtimalle, üstelik efektif hızlarını da değil. Oyun oynarken arkada HWinfo programını çalıştırıp efektif çekirdek hızı grafiklerinin hepsini açmanı öneririm. Üstlerine çift tıklarsan grafikler açılır. Bu şekilde hangi çekirdeğin hangi frekanslara çıktığını süreç hâlinde görebilirsin. Tabii bütün çekirdeklerin maksimum frekansta çalışmasını bekleme, genelde oyunlarda 1-2 çekirdek maksimum hızda çalışıyor.

Merhaba şu anda kullandığım işlemci Ryzen 5 3600 ve bu işlemci Turbo frekansına çıkmıyor. Oyunlarda genelde 4.0 GHz de çalışıyor bende bu işlemciye overclock yapmak istiyorum. Soğutucum AMD Wraith Prism işlemci oyunlarda zaten genelde 60 65 derece civarı geziyor. Sizce voltaj ayarlarını nasıl yapmalıyım? Overclock yapmayı bilmiyorum.
Youtubeda videoları var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyunlarda frekansa da AMD'nin overlayi ile bakıyorsun büyük ihtimal.

Bence de hocam. Black Mesa oynarken 5600X'imi 4.9 GHz gördüğüm oluyordu ama max 4.85.

Ekran görüntüsü 2025-03-17 225521.png

Son düzenleme:

Gördüğüm kadarıyla AMD bir ekran kartı kullanıyorsun. Oyunlarda frekansa da AMD'nin overlayi ile bakıyorsun büyük ihtimal. O programın işlemci frekansını düzgün raporladığını düşünmüyorum. Bütün çekirdeklerin ortalamasını raporluyor yüksek ihtimalle, üstelik efektif hızlarını da değil. Oyun oynarken arkada HWiNFO programını çalıştırıp efektif çekirdek hızı grafiklerinin hepsini açmanı öneririm. Üstlerine çift tıklarsan grafikler açılır. Bu şekilde hangi çekirdeğin hangi frekanslara çıktığını süreç hâlinde görebilirsin. Tabii bütün çekirdeklerin maksimum frekansta çalışmasını bekleme, genelde oyunlarda 1-2 çekirdek maksimum hızda çalışıyor.

PBO açıkken MSI Afterburner'da 4000 MHz'ya da 4050 MHz yazıyor genelde.

Gördüğüm kadarıyla AMD bir ekran kartı kullanıyorsun. Oyunlarda frekansa da AMD'nin overlayi ile bakıyorsun büyük ihtimal. O programın işlemci frekansını düzgün raporladığını düşünmüyorum. Bütün çekirdeklerin ortalamasını raporluyor yüksek ihtimalle, üstelik efektif hızlarını da değil. Oyun oynarken arkada HWiNFO programını çalıştırıp efektif çekirdek hızı grafiklerinin hepsini açmanı öneririm. Üstlerine çift tıklarsan grafikler açılır. Bu şekilde hangi çekirdeğin hangi frekanslara çıktığını süreç hâlinde görebilirsin. Tabii bütün çekirdeklerin maksimum frekansta çalışmasını bekleme, genelde oyunlarda 1-2 çekirdek maksimum hızda çalışıyor.

Hayır hocam RTX 4060 kullanıyorum frekansa MSI Afterburner ve CPU Z den bakıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı