Ryzen 5 3600X bilgisayar açılmıyor

Kutay Yağcı

Kilopat
Katılım
27 Nisan 2015
Mesajlar
57
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Bugün bilgisayarın fanından yüksek bir sürtünme benzeri ses geldi. Sesin yüksekliğinden tedirgin olup bilgisayarı güç tuşuna basılı tutarak kapattım. Sonraki açışımda fandaki ses gitse bile ekrana görüntü gelmedi. Yeniden başlatma tuşlu ile yeniden denedim olmadı. Ekran kartını söküp ekranı anakart çıkışına bağladım ancak yine de bir düzelme olmadı. RAM'leri söküp tekrar taktım, iki tane olan RAM'leri tekli farklı slotlarda denedim yine olmadı, anakart pilini çıkarıp taktım ancak nafile.

Şu anda ekrana görüntü gelmediği gibi mouse ve klavyeyi hangi USB slotuna takarsam takayım onlara da elektrik gitmiyor. Sorun anakartta mı yoksa CPU'da mı nasıl anlayabilirim? Ayrıca neden olmuş olabilir?

Anakart modeli: ASUS Prime X570-P
CPU: AMD Ryzen 5 3600X.
 
Rehberi eksiksiz uygulayın.
 
BIOS pilini sökün, 5 dk bekleyip geri takin. Sistem açılacak mı bir bakın.
BIOS'u sıfırlayın pil ile. Ve görüntü kablosunu anakarta bağlayın. Eğer hiç tepki yok ise CPU ile alakalı bir konu. Ama ona gelmeden önce başka bir PSU ile test edin.
Rehberi eksiksiz uygulayın.

Dediğinizi yaptım sıfırladım ancak ne yazık ki düzelmedi.
 
İşlemcide sorun olabilir. İşlemciyi çıkartıp pinlerine bakabilir misiniz?
USB'ye elektrik gelmemiş, PSU'da bir sıkıntı var mı? PSU'nuzu paylaşabilir misiniz?

İşlemcinin takılıp çıkarılması konusunda geçmişte acı bir tecrübem olduğu için şimdi cesaret edemedim. Bilgisayar garanti kapsamında olduğu için daha fazla kurcalamadan vatana götürmeyi düşünmüştüm ancak son bir kez deneyim diye bilgisayarı açmaya çalıştım ve açıldı. Açıldıktan sonra HDD'nin arızalandığını fark ettim. O kadar işlem yapıldıktan sonra açılmayıp da bir süre bekledikten sonra neden açıldığını anlamadım.
 

Geri
Yukarı