Ryzen 5 3600X Değerleri

TaraniaWars

Kilopat
Yer
Osaka, Japan
Daha fazla  
Meslek
Game Producer(Developer)
Windows 1809 October versiyonunu kullanıyorum. Format öncesinde işlemciyi test edeyim dedim. Bana değerleri normal geldi. Peki sizce normal midir?
Windows 1903'e geçip Anakart'ın çipsetlerini kurmayı planlıyorum. Anakart modeli MSI B450 GAMING Plus. İşlemci otomatik 4.26 GHz'de dolaşıyor. İşlemci sıcaklığına baktığım zaman 30 C'lerde geziyor. Sizce OC özelliğini kapatayım mı olduğu gibi mi dursun?
CPU-Z değerlerini de paylaşıyorum.
RAM'e OC yapmamı tavsiye eder misiniz? RAM modelim HyperX Fury 2X 8 GB 2133 MHz DDR4.

Windows'u en son Pentium G4600 işlemcisiyle kullandım. Neyse o yani şuanda. AMD ile alakalı sadece Ryzen Master yükledim. AIDA64 testlerini merak ettiğimden AIDA64'ü indirdim. Birazdan format atarım.

Az önce 11 dakikalık Sistem kararlılık testi yaptım sonucu en son fotoğraftadır. Normal midir bilmiyorum. Yük altında sıcaklık en fazla 87 C'yi gördü. Ortalama olarak 84 C'lerde gezdi.,

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    224,7 KB · Görüntüleme: 90
  • Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    129 KB · Görüntüleme: 78
  • Screenshot_3.jpg
    Screenshot_3.jpg
    167 KB · Görüntüleme: 69
  • Screenshot_4.jpg
    Screenshot_4.jpg
    140,7 KB · Görüntüleme: 96
  • Screenshot_5.jpg
    Screenshot_5.jpg
    125,7 KB · Görüntüleme: 85
  • Screenshot_6.jpg
    Screenshot_6.jpg
    53,2 KB · Görüntüleme: 81
  • Screenshot_7.jpg
    Screenshot_7.jpg
    74,7 KB · Görüntüleme: 63
  • Screenshot_8.jpg
    Screenshot_8.jpg
    84,9 KB · Görüntüleme: 66
  • Screenshot_9.jpg
    Screenshot_9.jpg
    22,7 KB · Görüntüleme: 62
  • Screenshot_10.jpg
    Screenshot_10.jpg
    55 KB · Görüntüleme: 62
  • Screenshot_11.jpg
    Screenshot_11.jpg
    22,6 KB · Görüntüleme: 65
  • Screenshot_12.jpg
    Screenshot_12.jpg
    45,3 KB · Görüntüleme: 68
  • Screenshot_13.jpg
    Screenshot_13.jpg
    31 KB · Görüntüleme: 68
  • Screenshot_14.jpg
    Screenshot_14.jpg
    30,5 KB · Görüntüleme: 69
  • Screenshot_15.jpg
    Screenshot_15.jpg
    41,3 KB · Görüntüleme: 69
  • Screenshot_16.jpg
    Screenshot_16.jpg
    41,9 KB · Görüntüleme: 75
  • Screenshot_17.jpg
    Screenshot_17.jpg
    33 KB · Görüntüleme: 83
  • Screenshot_18.jpg
    Screenshot_18.jpg
    168,3 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:
Çok çekirdekli testlerde 75 dereceyi geçmek işlemcinin ömrünü kısaltır ancak işlemciyi stress testi kadar hiçbir şey zorlayamayacağı için endişelenmeye gerek yok. Ram frekansınız Ryzen serisi için biraz düşük ancak yine de overclock yapmanızı tavsiye etmem ram overclockları hiçbir zaman stabil olmaz bellek stress testine sokarsın hiçbir şey olmaz oyuna girersin görüntü bozulmaları fln olur yani stabil olup olmadığını anlamak zor. Stok soğutucuyu kullanıyorsanız auto oc modunu açmak size çoklu çekirdekte hiçbir şey kazandırmaz ancak tekli çekirdekte çok şey kazandırır çünkü voltaj limiti 1.35 ten 1.50 ye çıkar ve tek çekirdekte 4.3 - 4.4 gibi değerlere ulaşabilirsiniz bu da özellikle oyunlarda iyi bir performans artışı sağlar. ( tekli çekirdekte voltajın yüksek olması işlemcinin ömrünü çoklu çekirdek kadar kısaltmaz bu yüzden tekli çekirdekte işlemcinin kutusunda yazan frekansa ulaşabilmek için çok yüsek voltajlara çıkabilir endişelenmeyin) örneğin ben 3800x kullanıyorum auto oc modu (200) oyunlarda tek çekirdekte görüğüm frekansı 4.35 ten 4.475 e çıkardı. Yeni bütün biosları ve chipset sürücülerini indirin çok önemli microcodelar geliyor özellikle bioslarda , mesela 1.0.0.3 abba biosu boost hızı problemlerini ve destiny 2 launch problemini çözdü. Bilgisayara yapacağınız ilk upgrade ram olsun. Umarım faydalı olmuştur ;)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı