Ryzen 5 3600X + GTX 1660 Ti sistem donma sorunu

Svaneryver

Hectopat
Öncelikle herkese merhaba. Neyi nereye açacağımı tam olarak bilmediğim için eğer yanlış yere konu açtıysam özür dilerim.
Benim sorunum şu arkadaşlar, bilgisayarı ilk açtığım zaman sistemde genel bir donma oluyor. Yani fare donuyor, video donuyor, müzik dilerken ses donuyor vb. gibi olaylarla karşılaşıyorum ve bu sorunum bilgisayar açık kaldığı sürece devam ediyor. Bilgisayarı yeniden başlatmayı denediğimde ekranda sadece yeniden başlatılıyor yazıyor ve bilgisayar yeniden başlatılmıyor. Bilgisayarı kapat dediğimde ekrandan görüntü gidiyor ama kasa çalışmaya devam ediyor. Bu sorunu kısmen de olsa reset atarak düzeltebiliyorum.
Bütün bu olayların hepsi bilgisayarı sadece ilk açtığım zaman oluyor, reset attıktan sonra bilgisayar düzeliyor ama bu seferde ara ara karşılaşıyorum aynı sorunla. Bu sorunla yaklaşık 1 haftadır karşı karşıyayım, bilgisayarı alalı da neredeyse 1 ay oluyor.
Diğer konu başlıklarını okudum araştırdım ama çözümü bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem Bilgilerim:
-Anakart: MSI MPG X570 GAMING PRO Carbon Wi-Fi
-İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X 3.6 GHz
-Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti
-RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z DDR4 3600MHz CL19 1.35V
-SSD ve HDD: Kingston 250GB KC2000 Serisi NVMe M.2 SSD /// James Donkey JD480 480GB
-Kasa: Frisby FC-8890G COAX 650W 6x120MM (Kasanın Kendi PSU'sunu kullanıyorum. )

Son düzenleyen: Moderatör:
Depolama disklerinizin sağlık değerleri , İşletim sisteminiz ve sistem sıcaklık değerlerinizi atarsanız sevinirim.

Ekran kartı sürücüsünü DDU ile silip baştan kurun. Tüm driverleri güncelleyin ve BİOS güncellemesini kesinlikle yapın.
Ayrıca bellekleri de test edip sonuçlarını da paylaşın.

Şu güzel sistemi o psu ve kasaya emanet ederek büyük hata yapmışsınız.
Sorunun bir çok nedeni olabilir, umarım halledersiniz hocam.
Acemiliğimize geldi yakın zamanda değiştiricem zaten bir sorun çıkmazsa.
Depolama disklerinizin sağlık değerleri , İşletim sisteminiz ve sistem sıcaklık değerlerinizi atarsanız sevinirim.

Ekran kartı sürücüsünü DDU ile silip baştan kurun. Tüm driverleri güncelleyin ve BİOS güncellemesini kesinlikle yapın.
Ayrıca bellekleri de test edip sonuçlarını da paylaşın.
Bilgisayar hakkında pek fazla bir bilgim yok nasıl yapacağımı söyleyebilir misiniz lütfen ?
İlk SSD ve HDD'yi test edip sonra bellekleri test edebilirsin.
HD tune adlı bir program görmüştüm onda test ettim ssd ve hdd yi bir sorun çıkmadı olarak gözüküyordu. Bellekleri nasıl test edebilirim ?

HD tune adlı bir program görmüştüm onda test ettim ssd ve hdd yi bir sorun çıkmadı olarak gözüküyordu. Bellekleri nasıl test edebilirim ?

Arkaplanda sisteminizin kararlılığını etkileyecek bir şey olabilir mi? Normal bir şeyden bahsetmiyorum bir spam vs olabilir. Bence bir de başlangıçta otomatik çalışan uygulamalarınızı ve arkaplanda çalışan hizmet ve uygulamaları kontrol edin.
Sistem sıfırlama da denenebilir. Problem yazılımsal dahi olabilir.

Chipset güncellemesini ve ekran kartı güncellemesini kontrol edin. Gerekirse format atın çözüm olabilir.
Format atmayı en sona bırakmayı düşünüyorum. Ekran kartı güncellemesini yapmıştım zaten ama chipset güncellemesini nerden yapabilirim ?
Arkaplanda sisteminizin kararlılığını etkileyecek bir şey olabilir mi? Normal bir şeyden bahsetmiyorum bir spam vs olabilir. Bence bir de başlangıçta otomatik çalışan uygulamalarınızı ve arkaplanda çalışan hizmet ve uygulamaları kontrol edin.
Sistem sıfırlama da denenebilir. Problem yazılımsal dahi olabilir.
Başlangıçta otomatik çalışan bütün programları kapattım ama düzelmedi spam da görünmüyordu. Sistem sıfırlamayı nasıl yapabilirim ?

slim drivers kullanın microsoft ortaklığı var güvenilir tüm güncellemerinizi yapacaktır. windows sürümünü kontrol edin ve usb port sorunu olabilir farenizi 2.0 veya 3.1 bütün portlarda deneyin

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı