Ryzen 5 3600X hızı çok fazla düşüyor

Ali gelturan

Kilopat
Arkadaşlar anlam veremediğim bir sorunum var bu üçüncü kez başıma geldi. Sistemin zarar görmesinden korkuyorum. Bilgisayarımı bazen açtığımda işlemci hızım 0,50 0, 90 arazı bir hızda çalışıyor ver yukarı çıkmıyor ve PC kasmaya başlıyor normal olarak o hızda. Sonra yeniden başlattığımda 3,70 lerde çalışmaya devam ediyor. Acaba sorun güç kaynağında mı sebebi ne olabilir? Bu sorun ekran kartını değiştikten sonra başladı acaba sistem gücü yetmediği için mi böyle yapıyor. İşlemci sıcaklığımı soruyorsanız sıcaklık değeri yük altında 50-60 derece geçmiyor kasamın hava sirkülasyonu güzel. Boşta ise 32 - 35 derecelerde çalışıyor. Oyunları takılmadan oynuyorum bir sorun yaşamadım kapanma vs.

Sistemim.

Ryzen 5 3600X Core Performance Boost kapalı stok 3,70 ler çalışıyor.
ASUS GeForce RTX 3060 Ti Dual OC 8 GB.
ROG STRIX B350-F Gaming anakart (BIOS güncel)
Kingston HyperX 8 GB DDR4 3000MHz RAM HX430C15PB3/8 (OC ile 3333 de çalıştırıyorum.)
Kasa ve güç kaynağım Zalman Z3 Plus 600le 600W MidT ATX pencereli siyah kasa bu da linki.

Şu an kullanıyorum sistemi lakin bazen açılışlarda işlemci hızım dediğim hızlarda başlıyor 0,50 ile 0,90 hız alalığında bu 1 ayda 3 kez başıma geldi yeniden başlatınca düzeldi. Resim çekmeyi unuttum bir daha başıma gelirse resimde ekleyeceğim kafama göre gidip güç kaynağı almak istemiyorum işe yaramazsa boşa para vermiş olurum. Engin bilgilerinize ihtiyacım var.

@Recep Baltaş @Ali Güngör
🥰🥰
Acaba sorun tesisatta olabilir mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20210117_095938.jpg
    IMG_20210117_095938.jpg
    172,7 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Güç Seçenekleri kısmından "Yüksek Performans" seçeneğini seçin. Ek olarak BIOS'u varsayılan ayarlarına döndürün. Bu işlemler sorun devam ederse bildirmeyi unutmayın.

Arkadaşlar anlam veremediğim bir sorunum var bu üçüncü kez başıma geldi. Sistemin zarar görmesinden korkuyorum. Bilgisayarımı bazen açtığımda işlemci hızım 0,50 0, 90 arazı bir hızda çalışıyor ver yukarı çıkmıyor ve PC kasmaya başlıyor normal olarak o hızda. Sonra yeniden başlattığımda 3,70 lerde çalışmaya devam ediyor. Acaba sorun güç kaynağında mı sebebi ne olabilir? Bu sorun ekran kartını değiştikten sonra başladı acaba sistem gücü yetmediği için mi böyle yapıyor. İşlemci sıcaklığımı soruyorsanız sıcaklık değeri yük altında 50-60 derece geçmiyor kasamın hava sirkülasyonu güzel. Boşta ise 32 - 35 derecelerde çalışıyor. Oyunları takılmadan oynuyorum bir sorun yaşamadım kapanma vs.

Sistemim.

Ryzen 5 3600X Core performance Boost kapalı stok 3,70 ler çalışıyor.
ASUS GeForce RTX 3060 Ti Dual OC 8 GB.
ROG STRIX B350-F GAMING anakart (bios güncel)
Kingston HyperX 8 GB DDR4 3000MHz RAM HX430C15PB3/8 (oc ile 3333 de çalıştırıyorum.)
Kasa ve güç kaynağım Zalman Z3 Plus 600le 600W MidT ATX pencereli siyah kasa bu da linki.

Şu an kullanıyorum sistemi lakin bazen açılışlarda işlemci hızım dediğim hızlarda başlıyor 0,50 ile 0,90 hız alalığında bu 1 ayda 3 kez başıma geldi yeniden başlatınca düzeldi. Resim çekmeyi unuttum bir daha başıma gelirse resimde ekleyeceğim kafama göre gidip güç kaynağı almak istemiyorum işe yaramazsa boşa para vermiş olurum. Engin bilgilerinize ihtiyacım var.

@Recep Baltaş @Ali Güngör
🥰🥰
Acaba sorun tesisatta olabilir mi?

Sanallaşma kapalı siz en yüksek performansa aldınız mı nihai?
Sanallaşma kapalı siz en yüksek performansa aldınız mı nihai?

CMD aç
Komut istemi açıldıktan sonra şu komutu yazıp entera basın.

Powercfg -duplicatescheme E9A42B02-D5DF-448D-AA00–03F14749EB61

Az önce oyun oynarken pc reset attı ne oluyor ya
pc format atıcam sonra dediğiniz ayarları uygulucam yine devam ederse güç kaynağını değişicem
Güç Seçenekleri kısmından "Yüksek Performans" seçeneğini seçin. Ek olarak BIOS'u varsayılan ayarlarına döndürün. Bu işlemler sorun devam ederse bildirmeyi unutmayın.
Dediğinizi yaptım lakin ben güç kaynağından şüpheleniyorum varmı önerbileceğinizi 750 wat 80 + psu tavsiyesi kasamla uyumlu olsun ama sıkıntı çekmim. Pc format attım şu an yine aynısı olursa güç kaynağı alıcam
İşin galip yani şu furmark testinden işlemci ve ekran kartını yük altına sokuyorum kasa kapanmıyor ama oyuna girdikten 10 dk sonra kasa reset atıyor

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00