Ryzen 5 3600X overclock yapmak

PUBG Lite MAX ayarlar'da 64 felan oluyor (OCP ayarı mı idi tam hatıralmıyorum, onu kapatıp oynuyorum. 3.8GHz de düşünün artık...)
İki işlemcide AMD firmasının Intel ve AMD CPU'ları karşılaştırmış olsak tamam.
Ona rağmen yanıltıcı bu site. Arada doğruyu göstersede...

UserBench kullanmayın, taraflı bir site olup yönlendirme yapıyor.
Yanıltıcı puanlar ile firmaları destekliyorlar.

Ya usta o siteden 5700 XT ve B450 kartlarının ROG STRIX modellerini karşılaştırıyorum. Diğer markaların modellerinden daha fazla puan verilmiş. Ama gelgelelim kullanıcılar ASUS ROG STRIX 5700XT ve B450 kartlarını önermiyor.

PUBG Lite Max Ayarlar'da 64 falan oluyor (ocp ayarı mı idi tam hatıralmıyorum, onu kapatıp oynuyorum. 3.8GHz'de düşünün artık..)

Ona rağmen yanıltıcı bu site. Arada doğruyu gösterse de...

Haklı olabilirsiniz iki işlemci arasında dağlar kadar fark yok aralarındaki fiyat farkına değer mi tartışılır bütçe zorlanmayacaksa her şeyin yenisi iyidir diye düşünüyorum.

Seçtiğiniz anakart zaten 1500 TL. Ekran kartı en pahalı model.

Sıvı soğutma değil ve görsel şölen olan şöyle bir şey yaptım:

Aşmış ise monitör olarak:

Ya usta o siteden 5700 XT ve B450 kartlarının ROG STRIX modellerini karşılaştırıyorum. Diğer markaların modellerinden daha fazla puan verilmiş. Ama gelgelelim kullanıcılar ASUS ROG STRIX 5700XT ve B450 kartlarını önermiyor.

B450 chipsetli anakartlar arasında Tomahawk Max bana göre babaları ekran kartı hakkında pek bilgim yok ama AMD ekran kartlarında yazılım sıkıntıları yaşayan kullanıcılar mevcut.

Haklı olabilirsiniz iki işlemci arasında dağlar kadar fark yok aralarındaki fiyat farkına değer mi tartışılır bütçe zorlanmayacaksa her şeyin yenisi iyidir diye düşünüyorum.

Tabi yeni teknoloji ile yapılan donanım daha iyi demeyelim de teknolojisi olarak daha iyi olabilir ama kötüde olabiliyor.
Bütçe söz konusu ise tabi fark yoksa dediğiniz gibi...
@Sylveon forumdaşımın yaptığı dizilim güzel ama PSU neden High Power (Biliyorum köklü bir marka ama FSP veya Sharkoon firmalarının sıralamada olan PSU larından birini önerebilirdin).

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı