Ryzen 5 3600X RTX 2060 sistem toplama

Bütçe
9,000₺ max.
Ryzen 5 3600x
-MSI B450 Tomahawk Max
-Team T Force 8x2 16gb ram
-AMD Radeon RX 5700xt THICC III
-WD 1Tb Harddisk
-Sharkoon RGB Flow
-Sharkoon 650w +80 psu
O zaman bu şekilde bir seçim yaparsan 7600 tl tutuyor. Kendin başka bir yerde 970 evo 500 gb alabilirsin. En iyi m2 nwmelerden biridir. 8500tlye olayı kapatırsın. Ama kasa içine sinmedi galiba senin. Neyse benimki sadece bir öneriydi. Kolay gelsin.
ben kasa masa bilmiyorum zatwn de iyi değil dediler hava sirkülasyonu kalitesiz dediler o yüzden ben dediklerini iletiyorum diğer tavsiye edenlerin

ben kasa masa bilmiyorum zatwn de iyi değil dediler hava sirkülasyonu kalitesiz dediler o yüzden ben dediklerini iletiyorum diğer tavsiye edenlerin
Ben de kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim. Sharkoon iyi bir markadır ama onu söyleyebilirim. Şuraya da kasanın inceleme vidyosunu bırakayım. İstersen bi izle
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

USB sorunuz için:

Kasanın üstünde fan yok demişsiniz. Ben zaten üstte olduğunu söylemedim. Ama o kasanın hava sirkülasyonu önü mesh olduğu için iyidir. Yine de fan sayısından memnun değilseniz 1-2 tane kasa fanı ekstradan alabilirsiniz.

Son düzenleme:
İyi akşamlar dilerim arkadaşlar.Böyle bir sistem topladım kafamda sizce nasıldır ?

1590613804817.png

USB sorunuz için:

Kasanın üstünde fan yok demişsiniz. Ben zaten üstte olduğunu söylemedim. Ama o kasanın hava sirkülasyonu önü mesh olduğu için iyidir. Yine de fan sayısından memnun değilseniz 1-2 tane kasa fanı ekstradan alabilirsiniz.

yok ben söylediniz diye değil zaten de sormak istedim şey varmı peki yandaki fanlar varmı normalde yoksa onları da mı almam gerekiyor?
İyi akşamlar dilerim arkadaşlar.Böyle bir sistem topladım kafamda sizce nasıldır ?

Eki Görüntüle 575273
ssd okuma yazmasını biraz daha aşağı çekip anakartı yükseltsen daha iyi olmaz mı bilmiyorum ama bence öyle daha mantıklı
@Arthur Morgan hocam bir de şeyi soracağım sizin bu oluşturduğunuz sistemde fazla drop yer miyim yoksa pek görülmez mi işlemciden dolayı soruyorum

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 575273
bir tik dusuk seviyelerde benzerini toplamistim genel yorum cok pahalli oldugu yonundeydi. hazir toplanmis modeller daha uyguna geliyor bana sunduklari oneride. bilgi sahibi olan birisi sana da onerebilr bu fiyatlara hazir toplanmis bir sistem.kendi basligini acsan daha rahat cvp alirsin :)

@Mehmet Ö. O işlemci o ekran kartını çok rahat besler. Drop yemezsiniz. Kasanın önde 2 tane giriş, arkada da 1 tane çıkış fanı olmak üzere 3 tane fanı var. Başka fan yok. Bu arada yanlara fan takılmıyor. Öne, arkaya, üste ve bazen de alta fan takılıyor.

@Mehmet Ö. O işlemci o ekran kartını çok rahat besler. Drop yemezsiniz. Kasanın önde 2 tane giriş, arkada da 1 tane çıkış fanı olmak üzere 3 tane fanı var. Başka fan yok. Bu arada yanlara fan takılmıyor. Öne, arkaya, üste ve bazen de alta fan takılıyor.
yani yan dediğim ön tamam teşekkürler yardımlarınız için ben bu sistei yazdım bir kenara bunu toplayacağım inşallah çok teşekkür ederim

yani yan dediğim ön tamam teşekkürler yardımlarınız için ben bu sistei yazdım bir kenara bunu toplayacağım inşallah çok teşekkür ederim
Kardeşim üşenmeden 100 mesaj okudum beni de dikkate al derim.
SSD 250gb yeterli olur senin için. İçine windows ve sevdiğin oyunları kurarsın onun dışında 1TB yerin olacak.

Ramlar 16gb 3000mhz. 3600mhz iyi ama cl 18 değerleri çok yüksek ve pahalı olur. 10 yıl içinde gene ramlari 32gb yapmak için (fiyatlar artsa bile) paran olacaktır merak etme.

Ekran kartına laf yok RX 5700 XT nitro+ . Taşş gibidir kendisi

Kasanın hava silkrasyonu mükemmel çünkü önünde cam da yok mech ızgarada, direk fanlar var onun için arkasında toz filtresi var.

R5 3600 işlemci stok fan yeterli gelmeyebilir. O yüzden sonradan bir sıvı soğutma al derim.

Sadece sistemi kendin toplaman gerekecek onuda video izleyerek yada bir bilgisayar tamircisinde yapabilirsin. Çok zor değil. Hatta ben kasaları toplamaktan zevk alıyorum. Yanii benim 9000TL em olsaydı sana attığım sistemi alırdım. Arkadaşlar neder bilmem ama.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200528-134303_Chrome.jpg
    Screenshot_20200528-134303_Chrome.jpg
    162,4 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_20200528-134243_Chrome.jpg
    Screenshot_20200528-134243_Chrome.jpg
    118,7 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_20200528-134234_Chrome.jpg
    Screenshot_20200528-134234_Chrome.jpg
    151,6 KB · Görüntüleme: 35
Kardeşim üşenmeden 100 mesaj okudum beni de dikkate al derim.
SSD 250gb yeterli olur senin için. İçine windows ve sevdiğin oyunları kurarsın onun dışında 1TB yerin olacak.

Ramlar 16gb 3000mhz. 3600mhz iyi ama cl 18 değerleri çok yüksek ve pahalı olur. 10 yıl içinde gene ramlari 32gb yapmak için (fiyatlar artsa bile) paran olacaktır merak etme.

Ekran kartına laf yok RX 5700 XT nitro+ . Taşş gibidir kendisi

Kasanın hava silkrasyonu mükemmel çünkü önünde cam da yok mech ızgarada, direk fanlar var onun için arkasında toz filtresi var.

R5 3600 işlemci stok fan yeterli gelmeyebilir. O yüzden sonradan bir sıvı soğutma al derim.

Sadece sistemi kendin toplaman gerekecek onuda video izleyerek yada bir bilgisayar tamircisinde yapabilirsin. Çok zor değil. Hatta ben kasaları toplamaktan zevk alıyorum. Yanii benim 9000TL em olsaydı sana attığım sistemi alırdım. Arkadaşlar neder bilmem ama.
hocam sıvı soğutma ile fiyat fazla artıyor ama bana oc yapmayacaksan stok fanı yeterli olur dediler
ram de benim attığımı görmüşsünüzdür 3600 mhz uygun fiyata 700-800₺ falandı sanırım
ssd de sizin attığınız başta benim düşündüğüm de o idi ama diğer bileşenleri @Arthur Morgan ın dediği gibi yapınca o ssd yi koymak bütçemi aşardı o yüzden kingstonun ssd sini aldım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı