Ryzen 5 3600X RTX 2060 sistem toplama

Bütçe
9,000₺ max.
Tekrardan söylüyorum, yanlış anlamayın ama biz müneccim değiliz. Neyin ne kadar götüreceğini bilemeyiz. Teknoloji sonuçta bu. 10 sene önce bugünkü teknolojiyi kim tahmin edebilirdi? Sonuçta dünya ve evren üzerinde istisnasız her şeyin bir ömrü var ve belli bir süreliğine varlar. Yani sistem toplayacaksanız sistemin “obsolete” yani çok kısa bir süre sonra zamanı geçme riskini de göze alıyorsunuz demektir. Ama bu o kadar sık gerçekleşen bir şey değil, tabii ki. Sistemi topladığınızda zaten ilerde değiştirmek istediğinizde sadece bazı parçaları değiştireceksiniz. Tüm sisteme baştan para ödemeyeceksiniz.

Tekrardan söylüyorum, yanlış anlamayın ama biz müneccim değiliz. Neyin ne kadar götüreceğini bilemeyiz. Teknoloji sonuçta bu. 10 sene önce bugünkü teknolojiyi kim tahmin edebilirdi? Sonuçta dünya ve evren üzerinde istisnasız her şeyin bir ömrü var ve belli bir süreliğine varlar. Yani sistem toplayacaksanız sistemin “obsolete” yani çok kısa bir süre sonra zamanı geçme riskini de göze alıyorsunuz demektir. Ama bu o kadar sık gerçekleşen bir şey değil, tabii ki. Sistemi topladığınızda zaten ilerde değiştirmek istediğinizde sadece bazı parçaları değiştireceksiniz. Tüm sisteme baştan para ödemeyeceksiniz.
Hocam tamam ondan yana bir lafım yok artık da ben hiç emin olamadım neye göre seçeceğimi kasayı değiştireyim de fiyat azalsın dedim ama şimdi sizin dediğiniz hava sirkülasyonu meselesi kafamı karıştırdı onu çözemedim ryzeni 3600 e indirip 9,200₺ ye çekebildim fiyatı da

RTX teknolojisi belli oyunlarda var halen. Ayrıca RTX açınca FPS düşmesi yaşanıyor. RTX için bence en az RTX 2070 veya RTX 2070 SUPER gerekli.
E, 3-5 FPS daha fazla almak için 1000 TL daha fazla verilir mi? Bence verilmez. RDR2 gibi oyunlarda da Vulkan teknolojisi destekleniyor mesela. Bu da RX 5700 XT’yi yine bir adım öne geçirir.

Bir kaç yıl içinde RTX destekli oyunların çoğalacağı söyleniyor. Ben şahsen o kadar para verdikten sonra ekran kartına bu özelliği isterdim. Kişinin tercihlerine bağlı.

E, 3-5 FPS daha fazla almak için 1000 TL daha fazla verilir mi? Bence verilmez. RDR2 gibi oyunlarda da Vulkan teknolojisi destekleniyor mesela. Bu da RX 5700 XT’yi yine bir adım öne geçirir.
RX 5700 XT'nin rakibi RTX 2070-RTX 2070 SUPER olarak biliyorum, keza RX 5700 için ise RTX 2060-RTX 2060 SUPER arası. Bence de RX 5700 XT candır :).

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı