Ryzen 5 3600X sistemde hangi ekran kartı kullanılmalı?

dragunov

Decapat
Ryzen 5 3600X işlemcili bir sistem almayı düşünüyorum ancak ekran kartı kısmında kafam karışık şu ekran kartlarından;
  • MSI Radeon RX 5700 MECH GP OC 8 GB
  • MSI GeForce RTX 2060 Ventus XS OC 6 GB
  • MSI Radeon RX 5700 MECH OC 8 GB GDDR6
  • MSI Radeon RX 5700 EVOKE OC 8 GB GDDR6
  • MSI Radeon RX 5700 Gaming X 8 GB
  • MSI GeForce RTX 2060 Super Ventus GP OC 8 GB
  • MSI Radeon RX 5700 XT MECH OC 8 GB GDDR6
  • MSI Radeon RX 5700 XT EVOKE OC 8 GB
  • MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X 8 GB GDDR6
  • MSI GeForce RTX 2060 Super Armor OC 8 GB GDDR6
Hangisini seçersem uzun süre müsterih bir şekilde kullanırım? RX 5700'ün sorunlu olduğunu okumuştum RX 5700 XT'de de aynı sorunlar mevcut mudur? Ve RTX2060S'in hangi modeli daha iyi Armor mu Ventus mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 3600 ile 5700xt var.
Başlarda sorunlar vardı şu an son güncelleme ve Update'ler ile sorun kalmadı.
RTX 2070 Super karşılığında bir kart.
Son güncelleme ile de RAM hızını 875'den 1750'ye çıkardılar. Tavsiye ederim.

RTX 2060 Super Ventus OC ya da MSI takıntın yok ise Gigabyte'ın 2060 Super modellerini öneririm. Windforce OC ve Gaming OC. Fabrika OC çıkışlı ayrıca soğutmaları da iyi.

Ben 2060 Super öneriyorum. Bence AMD'nin kartları hala alınabilir değil. Driver sorunları nedeniyle oyun zevkin fazlasıyla bölünebilir. 2070 Super karşılığı ve ucuz diye alabileceğin kart da rahat ettirmez, yine driver sorunları nedeniyle. Ben 2060 Super öneririm, en azından kafan rahat olur, salak salak şeylerle uğraşmak zorunda kalmazsın kullanıcı olarak. Takarsın kartı, güncelleme geldikçe güncellersin. AMD hala böyle değil, her güncellemede ayrı sıkıntı getirebiliyor. Önümüzdeki güncelleme sorun getirmez, ama bir sonrakinin de getirmeyeceği garanti değil.

Bende 3600 ile 5700xt var.
Başlarda sorunlar vardı şu an son güncelleme ve Update'ler ile sorun kalmadı.
RTX 2070 Super karşılığında bir kart.
Son güncelleme ile de RAM hızını 875'den 1750'ye çıkardılar. Tavsiye ederim.
Ne zamandır kullanıyorsunuz ve ağır oyunlarda sıcaklık değerleri nasıl?
Ben 2060 Super öneriyorum. Bence AMD'nin kartları hala alınabilir değil. Driver sorunları nedeniyle oyun zevkin fazlasıyla bölünebilir. 2070 Super karşılığı ve ucuz diye alabileceğin kart da rahat ettirmez, yine driver sorunları nedeniyle. Ben 2060 Super öneririm, en azından kafan rahat olur, salak salak şeylerle uğraşmak zorunda kalmazsın kullanıcı olarak. Takarsın kartı, güncelleme geldikçe güncellersin. AMD hala böyle değil, her güncellemede ayrı sıkıntı getirebiliyor. Önümüzdeki güncelleme sorun getirmez, ama bir sonrakinin de getirmeyeceği garanti değil.
Peki 2060S'in hangi marka modelini almalıyım hangisinin soğutması performansı daha iyidir yazılı olanlar arasında? Ve Armor ile Ventus arasındaki fiyat farkı da pek ufak değil onu da göz önünde bulundurmak lazım.

5700 XT Nitro+ alabiliyorsan öneririm. Hiç biri sorun yaşanmadım. Black desert ve Lol ikisine açık rağmen %74 ısı üstü çıkmadı.

Tam olarak hangi sorun mesela açıklar mısın? Ben hatta arkadaşlarımda kullanıyoruz herhangi bir driver sorunu yaşamadık da, başımıza gelirse bilelim. Mesela en son hangi güncelleme geldi ne değişti baktın mı? Rainbow, BDO, PUBG, CoD LOL Diablo 3 Apex hepsini 2K 144Hz'de 120+ FPS ile oynuyorum stabil olarak istersen atayım kayıtlarını. 2060 ile oynayabilecek mi 2K'da mesela merak ediyorum. Kullanmadığınız forumda okuduğunuz şeylere yorum yapmayı çok seviyorsunuz.

Bu arada oyunları özetleyerek yazdım istersen uzatabilirim. Elite dangerous, space engineer RDR2 diye.

Eğer arkadaş RX 5700 mü RTX 2060 mı derse 2060 derim ama 5700 XT mi 2060 mı diye düşünüyorsa kesinlikle 5700 XT.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı