Ryzen 5 3600X ve Gigabyte RTX 2060 OC sistem alınmalı mı?

compnaion

Centipat
Uzun yıllardır bilgisayar parçalarına bakmadığım için fiyat bilgim tam yerinde değil. İtopya sitesinde şu bilgisayar var:

Ben oyun oynamanın yanında python gibi yazılımlar da kullandığım için işlemci gücünde biraz daha çıkmaya karar verdim, AMD Ryzen 5 3600X ile almayı düşünüyorum. Toplamda 5338 lira ediyor, sizce fiyatına değer mi? Değiştirmemi önerdiğiniz parçalar var mı bu fiyat çevresini aşmadan.

Kasa içeriği:
-İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X 3.8GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci MPK
-Anakart: GIGABYTE B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
-Ram: 2 Adet x GSKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
-Ekran: GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
-Kasa: THERMALTAKE V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa
-HDD: SEAGATE 1TB Barracuda 64MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 Harddisk
-SSD: ADATA 240GB SU650 M.2 SSD (550MB Okuma / 500MB Yazma)

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD olarak o listedeki 860 EVO modelini öneririm. Adata modeli kronik sorunlu. Belki yenilenmiş halidir onu bilemem ama riske atmamak adına 860 EVO alabilirsin. Biraz daha çıkarım dersen 512 GB XPG olanı alabilirsin.

Uzun yıllardır bilgisayar parçalarına bakmadığım için fiyat bilgim tam yerinde değil. İtopya sitesinde şu bilgisayar var:

Ben oyun oynamanın yanında python gibi yazılımlar da kullandığım için işlemci gücünde biraz daha çıkmaya karar verdim, AMD Ryzen 5 3600X ile almayı düşünüyorum. Toplamda 5338 lira ediyor, sizce fiyatına değer mi? Değiştirmemi önerdiğiniz parçalar var mı bu fiyat çevresini aşmadan.

Kasa içeriği:
-İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X 3.8GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci MPK
-Anakart: GIGABYTE B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
-Ram: 2 Adet x GSKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
-Ekran: GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
-Kasa: THERMALTAKE V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa
-HDD: SEAGATE 1TB Barracuda 64MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 Harddisk
-SSD: ADATA 240GB SU650 M.2 SSD (550MB Okuma / 500MB Yazma)
Anakartı 4 ram slotlu alsan daha iyi olur

SSD olarak o listedeki 860 EVO modelini öneririm. Adata modeli kronik sorunlu. Belki yenilenmiş halidir onu bilemem ama riske atmamak adına 860 EVO alabilirsin. Biraz daha çıkarım dersen 512 GB XPG olanı alabilirsin.

Anladım. Riske girmektense öyle yapayım. Teşekkürler önerin için.

Anakartı 4 ram slotlu alsan daha iyi olur

Kullandığım dizüstünde 16gb DDR3L ram var. Yıllardır hiçbir kullanmamda 8gb tın üstüne geçtiğimi hatırlamıyorum. Bunun dışında da fazladan bir ramin getirisini göremedim ama, sence yinede almakta yarar var mı? Çünkü hali hazırda bütçemi biraz zorluyorum ve bu bilgisayar freedos gelecek.

Anladım. Riske girmektense öyle yapayım. Teşekkürler önerin için.

Kullandığım dizüstünde 16gb DDR3L ram var. Yıllardır hiçbir kullanmamda 8gb tın üstüne geçtiğimi hatırlamıyorum. Bunun dışında da fazladan bir ramin getirisini göremedim ama, sence yinede almakta yarar var mı? Çünkü hali hazırda bütçemi biraz zorluyorum ve bu bilgisayar freedos gelecek.
Sen yanlış anladın 2x8 ram al ama anakartta 4 tane slot olsun çünkü zamanı gelince 16 gb ram de az kalacak ve sen bu sayede 32 gb ram e çıkabileceksin.
Sen yanlış anladın 2x8 ram al ama anakartta 4 tane slot olsun çünkü zamanı gelince 16 gb ram de az kalacak ve sen bu sayede 32 gb ram e çıkabileceksin.
Bilgisayarı 5 yıldan fazla kullanacaksan böyle yapman işine gelir

Bilgisayarı 5 yıldan fazla kullanacaksan böyle yapman işine gelir

Anladım. Daha çok geleceğe hazırlık. O zaman almışken bir kerede onu alıyım tam olsun. Teşekkürler cevabın için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı