Ryzen 5 3600X ve RX 5700 XT sistem donma sorunu

egeli35

Hectopat
Yeni hazır sistem aldım İncehesap'tan ve çok memnun kaldım ancak bir sorunum var ve nedenini anlayamıyorum.

Cities Skylines oyununu oynuyorum oyunu açınca ve Google Earth haritasını açınca(şehirleri modellemeye çalışıyorum) bir süre sonra ALT+TAB yaptığımda donuyor PC ve restart atmak zorunda kalıyorum hep bu şekilde. Sebebi nedir acaba?

Sistem:
  • Ryzen 3600X
  • ASUS TUF 5700 XT ekran kartı
  • B, 3000 mghz RAM
  • 1T NVMe SSD James Donkey
  • ASUS TUF X570 anakart
  • Corsair Spec Delta RGB kasa

Not: Oyunda GPU kullanımı %40'ı aşmıyor genelde %20 - %302larda ve CPU kullanımı da %40'ı aşmıyor. GPU'nun 8 GB'lık VRAM'in %100'ünü kullanıyor ve 16 GB'lık RAM'in %100'ünü kullanıyor çok saçma değil mi anlayamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. Bu sistem için çerez olması gerekirdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cities Skylines oyunu nedense VRAM kısmında çok fazla bellek yiyor bunu anlamış değilim fakat sistemi kilitlenmesi kısmı biraz garip BIOS güncellemeleri tam mı? Herhangi bir aygıtta overclock veya undervolt var mı?

Dosya oluşmuş mu bakar mısın?

Yeni hazır sistem aldım İncehesap'tan ve çok memnun kaldım ancak bir sorunum var ve nedenini anlayamıyorum.

Cities Skylines oyununu oynuyorum oyunu açınca ve Google Earth haritasını açınca(şehirleri modellemeye çalışıyorum) bir süre sonra ALT+TAB yaptığımda donuyor PC ve restart atmak zorunda kalıyorum hep bu şekilde. Sebebi nedir acaba?

Sistem:
  • Ryzen 3600X
  • ASUS TUF 5700 XT ekran kartı
  • B, 3000 mghz RAM
  • 1T NVMe SSD James Donkey
  • ASUS TUF X570 anakart
  • Corsair Spec Delta RGB kasa

Not: Oyunda GPU kullanımı %40'ı aşmıyor genelde %20 - %302larda ve CPU kullanımı da %40'ı aşmıyor. GPU'nun 8 GB'lık VRAM'in %100'ünü kullanıyor ve 16 GB'lık RAM'in %100'ünü kullanıyor çok saçma değil mi anlayamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. Bu sistem için çerez olması gerekirdi.

Tam olarak sistemi ve fiyatını paylaşabilir misin?

Cities Skylines oyunu nedense VRAM kısmında çok fazla bellek yiyor bunu anlamış değilim fakat sistemi kilitlenmesi kısmı biraz garip BIOS güncellemeleri tam mı? Herhangi bir aygıtta overclock veya undervolt var mı?

Dosya oluşmuş mu bakar mısın?
Merhaba ben konunun sahibiyim Mobilden girdiğim için düzgün yazamadığımdan ban yedim şuan PC den girmekteyim sorunuzun cevabı ise evet, oluşmuş o rapor aynı yazıları gösteriyor.

Ancak şöyle bir durum daha var. Oyun içi FPS değerleri 30'u geçmiyor ayarları düşürdüm ve yükselttim Radeon ayalarıyla oynadım yine FPS değerleri hep bu şekilde 16 GB'lık RAM'in %100'ünü kullanması da çok saçma. Donma olayıda şöyle arka planda sesler, müzik ve insan sesleri araçlar geçiyo gibi ama görüntü donuyor uzun süre bekeldim değişen bişi yok reset çekmek zorunda kalıyorum. Diğer oyunlarda sıkıntı yok GPU %99'unu kullanıyor 100'ün üstünde FPS alıyorum. Bir yerde okumuştum oyun tam bir AMD uyumluluk özürlüsü diye ama bukadarda olucağını zannetmiyorum bir sorun var ama ne ?
Tam olarak sistemi ve fiyatını paylaşabilir misin?
Sitem :
İşlemci : Ryzen 3600X stock soğutucu ancak sıcaklık anormal değil.
Ekran Kartı : ASUS TUF 5700 XT
Anakart : ASUS TUF X570-PLUS
Ram : CorsaiR Vengence Pro rgb 3000 mghz, 16 GB
Kasa : Corsair Spec Delta rgb
Psu : kasa ile birlikte gelen 650W
Monitör : Samsung lc24fg73

Fiyat : 8600 TL Cuma İndiriminde aldım
Not: Sürücü ve güncellemeler günceldir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı