Bu işlemci ile ekran kartı uyumsuzluğu neden kaynaklanıyor?Hocam siz toplamışsınız kafa bulandırmak ve zora sokmak gibi olmasın ancak RX 580 fiyatına Nvidia tarafında daha performanslı ekran kartları alınabiliyor. AMD tarafında ise şu an RX 5600 XT Tuf Evo İtopya'da 2500 TL. Normal fiyatı 3300-3500 TL olan bir ekran kartı. Eğer sistemi almadıysanız bütçenizi belirtirseniz daha iyi bir sistem toplayabiliriz. Ryzen 5 3600X ve RX 580 garip bir ikili olmuş.
Hangi ikisi?
Crucial M.2 yuvasına takılıyor fakat vaat ettiği hız SATA SSD ile aynı.
Kingston A2000 NVMe arayüzünde çalışıyor, çok daha hızlı veri aktarımı sunabiliyor.
Hocam arkadaşın da dediği gibi 3600X yerine 3600 alsaydınız 300-400 TL gibi bir para daha olacaktı elinizde. Bu sebeple ekran kartı için bütçeniz artacaktı. 3600X overclock potansiyeli daha yüksek, soğutucusu biraz daha iyi ama standart kullanıcıysanız 3600X'e gerek yok.
Bu ikili tabii ki uyumlu o anlamda demedim sadece Ryzen 5 3600 bile çok çok yüksek ekran kartlarını besleyebilirken forumda çokça problemleri tartışılan ve şu an pahalı olan RX 580 ekran kartını seçmenize istinaden söyledim. 1500 TL bütçeniz kaldıysa GTX 1650 Super alabilirsiniz, RX 580'den çok daha iyi bir tercih olacaktır.
Ekran Kartı Fiyatları, AMD Ekran Kartı ve NVidia Ekran Kartı
Ekran Kartı modelleri 3.346 TL'den başlayan fiyat, hızlı teslimat ve cazip ödeme koşullarıyla güvenli alışverişin adresi Sinerji Bilgisayar'dawww.sinerji.gen.tr
Çok teşekkür ederim başta bilgileriniz icin. Şu an alacağım RX580 ekran kartını 23 ay garantili ve sıfır fiyatının yarısına satın alacağım. İyice kararsızlığa kapıldım ikisinde güzel ürün
RX 580'i nereden ve ne kadara alacaksınız? Çok cazip olmadıkça mantıklı olmayacaktır.
1000 TL'ye 8 GB 256 Bit 23 ay garantili faturalı bir şekilde arkadaşımdan.
Gerçekten yarı fiyatınaymış. Cazip geliyor açıkçası. Bir yanda 1000 TL'ye RX 580 Armor var, diğer yanda 1500-1600 TL'ye 1650 Super var. NVIDIA ekran kartı konusunda çok daha stabil ürünler ürettiği için 1650 Super diyorum hala ancak bence diğer arkadaşların da tavsiyelerini bekleyin. Alternatif olarak Ryzen 5 3600X'ü iade edebilirseniz sıkıntı olmadan öyle yapın derim. Ekran kartına bütçe gelir, 1660 Super alırsınız.
Aşağıda bir video var izlemedim ancak sizin işlemciniz ve almak istediğiniz ekran kartı performansı birlikte test edilmiş, belki etkili olur.
edit: Ryzen 5 3600 ile test edilmiş, X ile değil. Ama devasa farklar olmayacaktır.
Bu cazipliği kaçırmayacağım gibi. Daha sonra sistem yükseltirken ekran kartıma göre hareket edeceğim galiba.
Hocam daha sonrasında bu ekran kartını elden çıkarırken sıkıntı yaşayabilirsiniz.
RX 580 bir zamanlar uygun fiyatlıydı ancak şu an uçmuş ve çok çok uygun bulunmadıkça alınacak bir ekran kartı değil. Yani yarı fiyatına diyorsunuz ancak şu an zaten sıfır olarak alınmaz bu piyasa fiyatlarına (2000-2200 TL), kimse tercih etmez diye düşünüyorum.
1553 TL'ye şunlar var.
Zotac GeForce GTX 1650 Super Twin Fan 4GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı
Zotac GeForce GTX 1650 Super Twin Fan 4GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr
Inno3D GeForce GTX 1650 Super Twin x2 OC 4GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı
Inno3D GeForce GTX 1650 Super Twin x2 OC 4GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr