Ryzen 5 4500'den 5600'e geçilmeli mi?

emirhbyte

Yoctopat
Daha fazla  
Valorant, CS2 gibi FPS oyunları oynamaktayım. Bilgisayar bileşenlerim ektedir. FPS düşmesi ve düşük FPS alıyorum ve işlemcimi AMD Ryzen 5 5600X ile değiştirmek istiyorum. Sizce alınır mı?

Sizce darboğaz yapar mı? FPS düşmesi devam eder mi? Ve sizce 1080p düşük ayarlarda ortalama kaç FPS alırım?

Güncel sistem:

• AMD Ryzen 5 4500
  • RX 580 8 GB
  • 16 GB RAM
  • MSI A320M-A Pro

Son düzenleyen: Moderatör:
Elindeki sistem ve kullanım amacına göre gayet tatlı bir yükseltme olur. 5600X değil de 5600 al, aradaki fiyat farkına değmez. BIOS sürümünü güncellemeyi unutma eski işlemcin ile.

Elindeki sistem ve kullanım amacına göre gayet tatlı bir yükseltme olur. 5600X değil de 5600 al, aradaki fiyat farkına değmez. BIOS sürümünü güncellemeyi unutma eski işlemcin ile.
Her şeyim son güncel sürümlerinde daha dün cooler masterin termal macunu attım ama hala aynı durum 5600 ile kaç fps alırım acaba tahmini?

Her şeyim son güncel sürümlerinde daha dün Cooler Master'in termal macunu attım ama hala aynı durum 5600 ile kaç FPS alırım acaba tahmini?
Aynı işlemciyi kullanıyorum ve CS2'de 250 FPS üstü rahat veriyor. Ekran kartlarımız farklı ancak çok büyük bir fark oluşturacağını sanmıyorum. Gayet tatmin edici bir yükseltme olur, zira Ryzen 4000 serisi zaten önbelleği kırpılmış bir seri olduğu için multiplayer oyunlarda performans düşüşü normal.

Aynı işlemciyi kullanıyorum ve CS2'de 250 FPS üstü rahat veriyor. Ekran kartlarımız farklı ancak çok büyük bir fark oluşturacağını sanmıyorum. Gayet tatmin edici bir yükseltme olur, zira Ryzen 4000 serisi zaten önbelleği kırpılmış bir seri olduğu için multiplayer oyunlarda performans düşüşü normal.
Peki teşekkür ederim diğer arkadaşların yorumlarını da almak istiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı