Ryzen 5 5500 sistem 27 bin TL'ye değdi mi?

Vatandakiler sağolsun geçen seneye kadar fiyatları piyasaya göre 2-3 bin yüksekti hala öyle ama bazı parçalarda uygun bile olduğu oluyor maalesef senin talihsizliğin seninle ilgilenen personel 5500 ile 6600XT Satması olmuş ekranın güzel burada Ryzen 5600 e geçip para varsa ise 3070ti falan gerçi 4000 seriside çıktı ama tercih senin AMD den devam edebilirsin 6700 XT önerebilirim mesela 2k için uygun ve fiyat olarakta 12 bin TL bazında.

5500, 6600XT'yi rahat şekilde besleyecek bir işlemci, üstelik de 2K'da oynuyorsun. Çözünürlük yükseldikçe ekran kartına binen yük artar, işlemci rahatlar. Bence bugün için acele edilecek bir durum yok. Eğer kasma, donma gibi sorunlar yaşıyorsan yeni bir konu açıp sorunu belirtirsen çözüm bulunabilir. Oyun içi FPS, ısı ve frekans değerleri, işlemci ve ekran kartı kullanım oranları, enerji değerleri gibi detayları görsel olarak paylaşırsın. Sorun yaşadığın oyunlara ve grafik ayarına da bakmak iyi olur. Bunun dışında sistem güç seçenekleri, sürücüler, Windows sürümü gibi detayları da paylaşman iyi olur. OCCT gibi stres testleri ile güç stabil mi, ısı çok yüksek seviyelere çıkıyor mu diye bakılabilir. Bence tüm bunları yaptıktan sonra, detaylıca sonuçları paylaştığın bir yeni konu aç duruma bakalım.

5500, 6600XT'yi rahat şekilde besleyecek bir işlemci, üstelik de 2K'da oynuyorsun. Çözünürlük yükseldikçe ekran kartına binen yük artar, işlemci rahatlar. Bence bugün için acele edilecek bir durum yok. Eğer kasma, donma gibi sorunlar yaşıyorsan yeni bir konu açıp sorunu belirtirsen çözüm bulunabilir. Oyun içi FPS, ısı ve frekans değerleri, işlemci ve ekran kartı kullanım oranları, enerji değerleri gibi detayları görsel olarak paylaşırsın. Sorun yaşadığın oyunlara ve grafik ayarına da bakmak iyi olur. Bunun dışında sistem güç seçenekleri, sürücüler, Windows sürümü gibi detayları da paylaşman iyi olur. OCCT gibi stres testleri ile güç stabil mi, ısı çok yüksek seviyelere çıkıyor mu diye bakılabilir. Bence tüm bunları yaptıktan sonra, detaylıca sonuçları paylaştığın bir yeni konu aç duruma bakalım.

Sekiro GTA 5 de vesaire kasmadı fakat Fortnite da acayip drop yedim bir daha yaşarsam konu açacağım teşekkürler.

Sistem 2 k monitörü de hesaba katarsak günümüz fiyatlarıyla 18 19 k eder ama o zamanlar mining tam bitmişti ve 2. el kartlar epey ucuzdu belki 3090 sistem bile dizilirdi ama o kadar ağır bir kazık yememişsiniz yaklaşık 7 8 bin fazla ödemişsiniz.

Merhaba ben geçtiğimin yazın ağustos ayında annemin zoru ile internetten değil de Vatan Bilgisayar'dan taksit ve monitörle beraber 27000 TL'ye bir sistem aldım. Arkadaşlarımla konuştukdan sonra fena kazıklandığımı düşünüyorum. Sizce ne kadar kazıklanmışımdır?
Özellikleri:
AMD Ryzen 5 5500.
TUF Gaming B550M-Plus
AMD Radeon RX 6600 XT.
Kingston HyperX Fury 16 GB 3200 MHz.
WD Blue SN570 500GB.
Rampage carisma mesh 4x120mm Rainbow fanlı 650W 80Plus MidT ATX Gaming kasa.
LG 27" 27GN600-B UltraGear Full HD 1ms 144Hz 2K G-Sync, FreeSync oyuncu monitör.

Ek olarak sistemden çok memnun değilim oyun oynarken drop vesaire yiyorum, sizce nasıl bir iyileştirme yapabilirim?

Hocam sistem güzel merak etmeyin nasıl drop yiyorsunuz rekabetçi oyunlarda bazen olabiliyor ama hikayeli oyunlarda drop yiyorsanız bir sıkıntı var demek su sistem şu anki her oyunu oynayabilecek bir kapasitede

Sistem 2 k monitörü de hesaba katarsak günümüz fiyatlarıyla 18 19 k eder ama o zamanlar mining tam bitmişti ve 2. el kartlar epey ucuzdu belki 3090 sistem bile dizilirdi ama o kadar ağır bir kazık yememişsiniz yaklaşık 7 8 bin fazla ödemişsiniz.
Aynı şekilde düşünüyorum zaten onun bir kısmında taksit olduğu için vade farkıdır , kazık durumu yok bence

İşlemciyi kesinlikle ama kesinlikle değiştir 5500 yerine 5300 bile alsan daha mantıklı olurdu inan bana Donanım Arşivi'nin bu konu hakkında güzel bir videosu vardı VİDEO geri kalan parçalar güzel gibi AMD ekran kartından nefret ederim ama ham performansı güzeldir hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun bu arada sistem kazık olmuş

ROG B550-F WI-FI2 4400TL (0 alındı )
Corsair 750RMx 2500TL (0 alındı )
3060 Ti INNO3D 5000TL (2.el )
Ryzen 5 5600X 2900TL ( 2.el tray )
32 GB DDR4 3600MHz RAM 2000TL ( 0 alındı )
Hava soğutucu aldim bir tane ufak dandik 500 liralik şimdilik.
AOC 165Hz Full HD G-Sync 2600 TL ( 2.el)
1TB Kingston 1TB SSD A300 falan değil 2100TL (0 alındı )

Kasa: Dark maxima V20 1800TL ( 0 alındı )

Benim parçalarda bu şekilde 24K ya geldi tamamen kendi istediğim parçalar.

Merhaba ben geçtiğimin yazın ağustos ayında annemin zoru ile internetten değil de Vatan Bilgisayar'dan taksit ve monitörle beraber 27000 TL'ye bir sistem aldım. Arkadaşlarımla konuştukdan sonra fena kazıklandığımı düşünüyorum. Sizce ne kadar kazıklanmışımdır?
Özellikleri:
AMD Ryzen 5 5500.
TUF Gaming B550M-Plus
AMD Radeon RX 6600 XT.
Kingston HyperX Fury 16 GB 3200 MHz.
WD Blue SN570 500GB.
Rampage carisma mesh 4x120mm Rainbow fanlı 650W 80Plus MidT ATX Gaming kasa.
LG 27" 27GN600-B UltraGear Full HD 1ms 144Hz 2K G-Sync, FreeSync oyuncu monitör.

Ek olarak sistemden çok memnun değilim oyun oynarken drop vesaire yiyorum, sizce nasıl bir iyileştirme yapabilirim?

Nasıl bu kadar kazıklanabiliyorsunuz şaşıyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı