Ryzen 5 5600 RTX 3060 sistem 17 bin TL'ye değer mi?

Evet sıfır alınmaz konu sahibinin 17k bütçe ile öneri istemesine göre yazdım bu 2 parçayı sonradan sıfır sisteme yönelmiş yine 2.elde 3070 ve 5600 kombosu çok daha iyi oluyor o fiyatlarda herkese sataşıp boş yapmanı da anlayamadım.
İlk önce öyle "boş yapmanı" falan diyemezsin, saygılı ol. 2. el olarak da alınmaz RTX 3070. Neresinden tutsak elimizde kalıyor.

İlk önce öyle "boş yapmanı" falan diyemezsin, saygılı ol. 2. el olarak da alınmaz RTX 3070. neresinden tutsak elimizde kalıyor. Seni kaçıncı uyarışım bu?

Tüm parçaların efendisi sensin sanırsam 3070 2.elde 7K fiyata bile bulunuyor 60W fazla çekiyor sadece 4060 Ti ise şu an 14K fiyattan aşağı yok? Gelde fiyat performans de şimdi 4060 Ti için.

3070 bu arada 4060 Ti tokatlayıp geçiyor aradaki 2 kat fiyat farkına rağmen kıytırık DLSS 3 ve gecikmeli fg açınca mantıklı hale gelen bir kart 4060 Ti.
Tüm parçaların efendisi sensin sanırsam 3070 2.elde 7K fiyata bile bulunuyor 60W fazla çekiyor sadece 4060 Ti ise şu an 14K fiyattan aşağı yok? Gel de fiyat performans de şimdi 4060 Ti için.
İkinci ele yöneleceksek RX 6800 XT gibi bir şey alınır, o da 3070'ini tokatlar geçer bilader. Zavallı RTX 3000 serisini NVIDIA bile terk etti. İkinci ele yönelebiliyorsa RX 6800 XT sistem daha mantıklı olur. Ben sıfır olarak önerdim. Sıfır zorunluysa en mantıklı olan 4060 Ti. 3070'in karşısında 4060 Ti savunmadım, çarpıtma.

1080p kartı kardeşim. 4070 ve üstü kartlar 2K için uygundur. Bu arada 8 GB hâlâ yeterli. DLSS destekli oyunlarda çok daha iyi hatta. :D Gayet yeterli 8 GB. Bilmediğin konularda emin olmadan konuşma.
@Rustin Cohle Dandik, verimsiz RTX 3070 alınmaz. 5600X olayına değinmiyorum bile.
Hocam DLSS destekli oyunlarda 8 GB VRAM neden daha iyi?

İkinci ele yöneleceksek RX 6800 XT gibi bir şey alınır, o da 3070'ini tokatlar geçer birader. Zavallı RTX 3000 serisini NVIDIA bile terk etti. İkinci ele yönelebiliyorsa RX 6800 XT sistem daha mantıklı olur. Ben sıfır olarak önerdim. Sıfır zorunluysa en mantıklı olan 4060 Ti. 3070'in karşısında 4060 Ti savunmadım, çarpıtma.

6800XT ile siyah ekran, WattMan saçma şekilde oyundan atma vs yaşayabilirsin RT açamadan keyifli oyunlar yaşarsın 3000 serisi NVIDIA terk etti fakat AMD NVIDIA için fg çıkarttı yine tokatlamaya başladı.

RTX 2080 8GB kullanan birisi olarak şunu söyleyeyim, 4060 veya Ti hiçbir şekilde 2K'da kullanılmaz. RTX 2080 ortalama olarak 3060 ve 4060 ile aynı güçte. CP77'de FG özelliği de gelince bildiğin 4060 gibi oldu. 8GB şu anda 1080P Ultra için çok uygun fakat üst çözünürlükler için iyi değil.

DLDRS ile 1440P açıyorum evet ama VRAM sınırında oluyor ve rahat davranmıyor.

Konu sahibinin düşüncesine gelirsem şu anda bilgisayarsız kal yine de 3060 alma taraftarıyım.

Hocam DLSS destekli oyunlarda 8 GB VRAM neden daha iyi?
DLSS.png

6800XT ile siyah ekran, WattMan saçma şekilde oyundan atma vs. yaşayabilirsin RT açamadan keyifli oyunlar yaşarsın 3000 serisi NVIDIA terk etti fakat AMD NVIDIA için fg çıkarttı yine tokatlamaya başladı.
RTX 3000 serisindeki sorunları sayalım mı? 1 yıldır aynı mevzu. Wattman'in çoğu zaman GPU'nun suçu olmadığını söyledik. Stabil sürücüleri kurarsan ve çöp parça kullanmazsan pek bir şey gelmiyor başına. Çarpıtman tutmayınca Wattman demeye başladın ama saçmalamaya devam ediyorsun.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2080519

RTX 3000 serisindeki sorunları sayalım mı? 1 yıldır aynı mevzu. WattMan'in çoğu zaman GPU'nun suçu olmadığını söyledik. Stabil sürücüleri kurarsan ve çöp parça kullanmazsan pek bir şey gelmiyor başına. Çarpıtman tutmayınca WattMan demeye başladın ama saçmalamaya devam ediyorsun.

Evet deneyim ile hiçbir alakası yok AMD saçmalıkları yetti artık ben işten geldikten sonra kafamı koyup rahat rahat oyunumu oynamak istiyorum arkadaşım Cyberpunk oynarken oyundan durduk yere topu dikti diyerek WattMan ve siyah ekran almaktan sıkılmıştım en son sen gidip memnun şekilde 6800XT'ni kullanabilirsin. Tabii sorunlardan kurtulursan. NVIDIA problemsiz demedim ama sürücüleri 100 sürücüde 1 sorun var ise AMD 100 sürücüde 95'i sorunlu. Sadece donanım parça uyumsuzluğu değil direkt AMD kendisi sorunlu bunu da kafana sok güzel kardeşim.

Evet deneyim ile hiçbir alakası yok AMD saçmalıkları yetti artık ben işten geldikten sonra kafamı koyup rahat rahat oyunumu oynamak istiyorum arkadaşım Cyberpunk oynarken oyundan durduk yere topu dikti diyerek WattMan ve siyah ekran almaktan sıkılmıştım en son sen gidip memnun şekilde 6800XT'ni kullanabilirsin. Tabii sorunlardan kurtulursan. NVIDIA problemsiz demedim ama sürücüleri 100 sürücüde 1 sorun var ise AMD 100 sürücüde 95'i sorunlu. Sadece donanım parça uyumsuzluğu değil direkt AMD kendisi sorunlu bunu da kafana sok güzel kardeşim.

Konu sahibi içinse arkadaşın dediği gibi 3070'li sistem düşünebilirsin - bütçeni yükseltip sıfır hazır ya da toplama sistemlere yönelmelisin.

Son düzenleyen: Moderatör:
4060 Ti alıp 1080p kullanan kasasını olmayana bağışlasın zaten.
4060 Ti 2K kullanıma hizmet eden karttır, 1080'e değil.
Arkadaşa bu devirde 8 GB'lık bir kart öner de tam olsun.

4060 8 GB var The Last of Us, RDR 2 vb. oyunları oynadım Ultra ayarlarda 8 GB yetti neyi yetmiyor mesela? Soru sormama ragmen gülücük atan daha olgunlaşmamış elemanla muhatap olmak benim hatam üzgünüm.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı