Ryzen 5 5600 ASUS RX 6650XT sistem donuyor

mukon

Hectopat
Selamlar, alttaki sisteme sahibim ama ne yapsamda tam performans alamıyorum. Oyunlarda takılmalar donmalar oluyor ve FPS kaybı yaşıyorum. Önerileriniz nelerdir? DDU ile 3-4 kere sıfır kurulum yaptım. Kesin olarak değiştir dediğiniz parçalar var mı?

Ryzen 5 5600 AM4 3.5GHz 32MB önbellek 65W işlemci.
ASUS TUF B450-PRO Gaming anakart.
G.Skill 16 GB (2x8GB) Sniper X DDR4 3200MHz CL16 1.35v Dual kit RAM.
ASUS RX 6650XT ROG STRIX 8 GB GDDR5 OC AMD Radeon ekran kartı.
Cooler Master Masterliquid 240l (120mmx2) AM4 uyumlu RGB LED sıvı soğutma sistemi.
WD blue 3.5" 2TB 64MB SATA III 6Gb/s 5400RPM.
Samsung 500GB 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD (okuma hızı 3300mb/ yazma hızı 3200 MB)
Cooler Master Masterbox MB511 80Plus 650W RGB fanlı MidT ATX siyah kasa.
ASUS VG278QR 27 inc 0, 5ms 165Hz - FreeSync, G-Sync

Parçalarda sıkıntı yok gibi. Temiz Windows kurup geri dönme şansın var mı?
3 kere temiz kurulum yaptım ddu ile tüm driverları kaldırdım hatta. psu biraz eski desem arada kapanır dicem ama masaüstündeyken bazen kendi kendine kitlemiş oluyor. anakartım b450 update sonrası çalışmıyor desem böyle bir şey yapmaz. ekran kartını yeni aldım diyebilirim. ssd ve hdd de sorun yok rastlamadım. anlayamıyorum bulamıyorum valla.

3 kere temiz kurulum yaptım ddu ile tüm driverları kaldırdım hatta. psu biraz eski desem arada kapanır dicem ama masaüstündeyken bazen kendi kendine kitlemiş oluyor. anakartım b450 update sonrası çalışmıyor desem böyle bir şey yapmaz. ekran kartını temmuzda aldım yeni diyebilirim. ssd ve hdd de sorun yok rastlamadım. anlayamıyorum bulamıyorum valla.
Cinebench testi yapabilir misin? Sonra memtest86. En son Furmark testi. Belki bunlardan bir yere varabiliriz.

Cinebench testi yapabilir misin? Sonra memtest86. En son Furmark testi. Belki bunlardan bir yere varabiliriz.
yakınlarda yapmamıştım ama bunları bi yapayım buradan tekrar paylaşayım. AIDA64 testi yapmıştım

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    32,2 KB · Görüntüleme: 19

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı