Ryzen 5 5600 ile RTX5060 Ti darboğaz olmadan kullanılır mı?

• Konuyu başlatan Yeny
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 1.155

Yeny

Hectopat
Daha fazla  
  • Anakart ASUS B450M K II.
  • İşlemci Ryzen 5 5600.
  • Kasa PSU DeepCool CC560 V2 700W 80+
1080p monitör ile darboğaz olmadan kullanılabilir miyim?

• Anakart ASUS B450M K II.
  • İşlemci Ryzen 5 5600.
  • Kasa PSU DeepCool CC560 V2 700W 80+
1080p monitör ile darboğaz olmadan kullanılabilir miyim?
Dar boğaz işlemciden kaynaklı yapar 2k da belki yapmaz diyeceğimde 5600 2k oynatırmı bilmiyorum oynatır aslında bu ekran kartı ile ama darboğazlı oynatır.

Son düzenleme:
Asıl 4K oyunu ekran kartı oynatır işlemci değil. Ne kadar yüksek çözünürlük olursa ekran kartına o kadar fazla yük biner, işlemci rahatlar.
Sorunuza gelecek olursak illa darboğaz olacaktır ama öyle büyük bir darboğaz olmaz diye düşünüyorum. Sonuçta verdiği FPS değerleri kas gücü ile alakalı değil, yardımcı yazılımlar ile alakalı. Bence kas gücü olarak 4060 Ti'dan daha düşük bir kart.
Hemen almayın. Birkaç gün içinde sizin işlemciniz ile de testler yayınlanacaktır.

4K oynuyorum darboğaz sıfır. 2K da %6-7 falan rahatsız etmiyor beni. 1080p de yapıyor. Ona göre hesapla. 5600 2K oynatmaz diyen arkadaşlar için buyurun çay ikramım sistemi bir deneyin :D
Ryzen 5600 2k oynatır darboğaz yapar 5600 am4 ve sen am5 çıkmış iken yeni nesil bir ekran kartı ile kullan diyorsun bence saçmalık 2k oynarsın çünkü ekran kartın çok güçlü işlemci tabanlı valorant v.b oyun oynamıyorsan ekran kartını çok kullanmaz ama darboğaz denen olay senin ekran kartın 4 yapabiliyorsa işlemcin 2 yapabiliyorsa ekran kartın işlemcin yüzünden 2 yapıyor bunu daha kolay anlatmak için sayı ile örnek verdim 5060ti almak yerine ekran kartını biraz kısıp 7600 gibi işlemciler almak daha mantıklı 7600 ve rx7800xt kombosu gibi daha güzel performans alırsın senin bilgisayarında 2k oynuyorsun evet ama darboğazla oynuyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı