345 vs 350FPS için ekstra 500TL bile ödemezdim.
Max 150 Tl lik bir fark ödenir bence. 200Mhz büyük bir fark değil sonuçta.345 vs 350fps için ekstra 500tl bile ödemezdim.
Bir işlemcinin sıcaklığının ne kadar olmasi gerekmekte5600 ve 5600X arasında fiyat farkına değecek bir fark yok
Kendi deneyimlerime göre aşırı serin çalışan işlemciler değil ama orta seviye bir kule tipi soğutucu 65-80° aralığında tutacaktır bence. Oyunundan oyununa değişir.
Tabii kasanın hava akışıda büyük rol oynuyor.
Bu işlemciler 90 derecede ancak kendini sınırlamaya başlıyor. Yani bir sorun yok.Bir işlemcinin sıcaklığının ne kadar olmasi gerekmekte
Niye gidip yükseğini almak varken düşüğünü alsın. Fiyat farkına değer.5600 ile 5600x arasında fiyat farkını hak edecek bir performans yok. Şu örneği hatırlatayım size zen 2'nin en çok satan işlemcisi r5 3600, r5 3600x değil durum tamamen aynı. 5600x 400 alıyorsa 5600 de 390 alır.
80'i geçmemesi lazım oradan sonrasının sağlıksız olduğunu düşünüyorüm ama benim no no no limitim 70 derece. Oyun oynarken 145w ile 60 derece çalışıyor zatenBir işlemcinin sıcaklığının ne kadar olmasi gerekmekte
O fiyat farkını soğutucuya koysa pbo zaten aradaki mhz farkını geri verecek.Niye gidip yükseğini almak varken düşüğünü alsın. Fiyat farkına değer.
Hocam sizin sıcaklıkler ne oluyor?r9 5900x'e geçince. Kasa değiştirip 360mm aio taktım.
Benimkiyle aynı soğutucuyu mu taktınız ? Öyleyse sıcaklıklarınız biraz yüksek. Masaüstünde 40 derece oyunlarda 60 dereceyi nadiren geçiyor. 70 derece olduğunu gördüm bir oyunda ama 6900xt ekran kartımı 350w o.c yapmıştım denemek için, genel olarak kasanın ısısını artırdığı için öyle oldu muht. Fakat şöyle bir detay var ekranım 4k 144 olduğu için işlemciye çok yük binmiyor onla alakalı da olabilir bu kadar serin olması.Hocam sizin sıcaklıkler ne oluyor?
Bende 5600X e bu soğutucuyu taktım normal oda sıcaklığında 55° yi geçmiyor. Kasanın önüne mesh panel takınca 52° ye kadar düşüyor. Fakat odam ısınınca 59° yi gördüm temperli camla. Mesh panel takınca oda sıcak olmasına rağmen 54° ye gerilemişti.
Kasamda Icue 4000X bu arada.
Benim daha 60° ye ulaşmadı. Sizin fan ayarlarınız nasıl?Benimkiyle aynı soğutucuyu mu taktınız ? Öyleyse sıcaklıklarınız biraz yüksek. Masaüstünde 40 derece oyunlarda 60 dereceyi nadiren geçiyor. 70 derece olduğunu gördüm bir oyunda ama 6900xt ekran kartımı 350w o.c yapmıştım denemek için, genel olarak kasanın ısısını artırdığı için öyle oldu muht. Fakat şöyle bir detay var ekranım 4k 144 olduğu için işlemciye çok yük binmiyor onla alakalı da olabilir bu kadar serin olması.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.