Ryzen 5 5600 OC Performansı Nasıldır?

Çipleri güzelse 3800 MHz deneyebilirsiniz.

Nasıl yani hocam zaten RAM'ler 3200MHz anlamadım ben

Aynı RAM'ler bende de var hocam 3600 MHz CL 18 de çalışıtırıyorum şu an istersen değerleri atarım sana.

RAM zaten BIOS'ta 3200MHz Max nasıl oluyor bu

Nasıl yani hocam zaten RAM'ler 3200MHz anlamadım ben.

OC ile 3800 de çalıştırabilirsin diyor arkadaş anlamadınız herhalde.

Nasıl yani hocam zaten RAM'ler 3200MHz anlamadım ben

Overclock yaparak o değerin üstüne çıkarabilirsiniz.
Ryzenlerde OC işi boş istediğin kadar OC yap aman aman bir performans farkı olmuyor. Milyonda bir denk gelen çip sana gelmediyse zaten aşırı OC yapamazsın. Curve optimizer ile şansını dene.
Intel'de fark olmuyor. AAA oyunlarda 10-15, Valorant gibi oyunlarda 80 FPS'e yakın artış elde ettim DJR ile.

evet anlamadım harbiden kafam karıştı :/

R5 5600,
2*8 3600MHz CL18,
MSI B550,
Rx580 8GB,
Cooler Master H500 stok 2*200mm fan,
4 borulu snowman tek fan ile Ryzen Master Auto 4.45 GHz ulaşıyor, Max 59 derece. Aslında işlemciyi ilk taktığımda BIOS üzerinden OC yaptığımda 4.65GHz bir kere yakaladım ama Ryzen Master ile müdahale edince 4.45'de kaldı. Ryzen Master kaldırıp, BIOS sıfırlayıp tekrar denedim ama 4.1 ve 4.45'den yukarı çıkmadı. R.M. kurup 4.45 de bıraktım. Soğutma aynı olduğu halde tekrar neden yakalayamadım ben de anlamadım ama potansiyeli var.

Overclock yaparak o değerin üstüne çıkarabilirsiniz.

Intel'de fark olmuyor. AAA oyunlarda 10-15, Valorant gibi oyunlarda 80 FPS'e yakın artış elde ettim DJR ile.

RAM'lerim ve aldığım FPS şu an bana yetiyor aslında ve 2 RAM slotum boş aynı şekilde 2 adet daha RAM alaraK 32 GB ÇIKARABİLİRİM.
İşlemciye OC yapmam yeterli olur sanmırım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı