Ryzen 5 5600 overclock değerleri nasıl?

Limitleri sırayla kafanıza göre oynayarak, düşürerek en iyi sonucu bulabilirsiniz. Düşürünce performans artabiliyor ama aynı zamanda düşe de bilir. Fazla zaman harcamak istemiyorsanız böyle kalsın zaten performans artsa da gözle görülür fark yaratacak kadar artmayacak.
Teşekkür ederim hocam. Peki Voltaji kademe kademe düşürmeme gerek var mı sorun yaratır mı? Hali hazırda yine güzel değer ama sormak istedim.
 
TDC 50

EDC 100

PPT 100

şeklinde ayarladım stabil çalışıyor
Bu değerler çok düşük, boostlamasını engelleyebilir.
PPT: 120
EDC: 140
TDC: 140
Precision Boost Override Scalar x10 yapın.
Platform Thermal Thorttle Limit: 90 yapın.
Tabi 90 derece hiç olamayacak, eğer anormal bir durum olursa tedbir olarak limit 90 derece.
 
4.65'ten neden 4.8'e çıkma gereği duyuyorsunuz ki?

Hocam ısınma sorunum yok denemek istemiştim ama pek performans farkı olmadığı için yaptığım ayarlarda kalmayı tercih ettim.
Hangi işlemci soğutucusunu kullanıyorsunuz acaba?
Phantom Spirit 120 se.
Kullandığın soğutucu nedir?
Phantom Spirit 120 se.

Çalıştıramıyordur, clock stretching yiyordur. -30 all Core stabil ve efektif 4.6 GHz bir silikon olamaz var ise 7700X hediye ederim.

Clock stretching yiyip yemediğimi nereden bakabilirim Cinebench R23 ve HWiNFO'dan bakmıştım aslında.
 
Hwbot'a valid Cinebench skoru submitleyebilirsin ya da Benchmate indirip bir test yaptıktan sonra buraya SS'ini at. Örnek olarka CB23 testi yap ve sonucu at buraya.

Hocam gerçekten +200 MHz ofset ve -30 negatif olamayacağına emin misiniz? Arkadaş yarım saatten fazla Core Cycler ile test etmiş, gerçi 1 saat etse daha garanti olurdu ama bana stabil gibi geldi. Hata varsa fark etti mi bilmiyorum gerçi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı