Ryzen 5 5600 overclock nasıl yapılır?

anarsi

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600
7700XT
DDR4 3200MHZ 16 GB RAM
Selamlar, Ryzen 5 5600 işlemcime overclock yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Anakartım Gigabyte B450M-S2H, soğutucum ise Noctua NH-D15s. Ryzen Master ile otomatik overclock yaptığımda, işlemci yük altında 48 dereceyi geçmiyor ve ortalama 45 derecelerde seyrediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock hiçbir işine yaramayacak.

5600X modeli değilse hiç yapmaya kalkışma gerek yok. Aradaki performans farkına değmez yani. Overclock nezaman işe yarar? İşlemci ekran kartına darboğaz yaptığı zamanlar işe yarar.

GTX 1650 kullanıyorsun galiba?
Bu yüzden overclock işine yaramayacak.
RX 6600 XT veya dengi bir kart almanı öneririm.

Overclock hiçbir işine yaramayacak.

5600X modeli değilse hiç yapmaya kalkışma gerek yok. Aradaki performans farkına değmez yani. Overclock nezaman işe yarar? İşlemci ekran kartına darboğaz yaptığı zamanlar işe yarar.

GTX 1650 kullanıyorsun galiba?
Bu yüzden overclock işine yaramayacak.
RX 6600 XT veya dengi bir kart almanı öneririm.
GTX 1650 eski ekran kartımdı, şimdi RX 7700 XT kullanıyorum. Az da olsa darboğaz yaşıyorum. PUBG'de yoğun bölgelerde FPS düşüşleri görüyorum.

GTX 1650 eski ekran kartımdı, şimdi RX 7700 XT kullanıyorum. Az da olsa darboğaz yaşıyorum. PUBG'de yoğun bölgelerde FPS düşüşleri görüyorum.

PUBG de optimizasyon sorunu var zaten her işlemcide sıkıntı yapıyor. İşlemcini 4.8 GHz rahat bir şekilde çıkartabileceğini biliyorum fakat her ana kartta değişiklik gösteriyor. YouTube üzerinden anakart modelini girerek araştırın isterseniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı