Ryzen 5 5600 oyunlarda 90 dereceye çıkıyor

Kasan nedir? Genel olarak soğutmada bir problem olabilir.
Stok soğutucu da sıcaklık için büyük bir etken. Phantom Spirit al kurtul.
90 dereceyi görebilir normal dert etme. Zaten kendin söylüyorsun oyunlarda böyle oluyor diye. Havalarda ısındı.
90 derecenin nesi normal?

90 derece normal değil sıvı soğutucuya da gerek yok. UV ile 90'dan 60-70e iner mi bilmem ama CPB kapatabilirsin açık ise o sıcaklığı düşürür idareten. Fan için Phantom spirit alabilirsin o kadar para vermem dersen Dark X123 yeterlidir 70-75 arasında tutar.

Stres testlerinde, yük altında stok soğutucu ile 90 görse sınırda derim de oyunda 90 derece çok fazla. Sorununu undervolt bir nebze çözer. Tavsiyem kule tipi bir hava soğutma alman olur. Kasa içindeki hava akışı kötüyse kasa camını açarak da geçici çözüm bulabilirsin. 5-10 derece arası fark ettiği oluyordu eski sistemimde.

Merhaba. Dediğim gibi ısınma problemi yaşıyorum. Bu yüzden undervolt yapmak istiyorum. Gigabyte A520M k V2 anakartında bu işlemi en iyi şekilde nasıl yaparım? Hem performansım düşmesin istiyorum hem de undervolt yapmak istiyorum. Çünkü işlemcim oyunlarda 90 dereceyi görmeye başladı ve havada sıcak olduğu için korkuyorum.
En son ne zaman termal macun yeniledin. İyi bir termal macun sıcaklığı 80 derecelere indirebilir.

5600 stock fan oyuda 70 75 arası gidiyor , stres test 80 82 arası üste koyulan her derece termal macun ve kasa havalandırması ile alakalı , undervolt 1,2 volt ile 4,3 deneyebilirsin olmaz ise 4,275 filan dene , performans olarak belli bir fark yok , 15 derece geri gelir.

Hocam UV ile ilgili videolar izleyip siz de deneme yanılma yöntemiyle yapmalısınız. Benim Ryzen 5 5600 4,2GHz’de 1,25V ile çalışıyordu. Bundan dolayı da 106 derece olmuştu. Biraz araştırdım ettim en son deneyerek 4 GHz 1,075V’a düşürdüm. Şu an maksimum 70 derecelerde geziyor. Her işlemcinin silikonu farklı ve potansiyeli ona göre değişiyor. Kesin bir değer verirsek olmaz. 4 GHz 1,075V deneyebilirsiniz.

Sıcaklık sorunu için Curve Optimizer iyi bir seçenek.
Ryzen Master uygulamasını indirin.
Curve Optimizer - Per Core seçeneği ile otomatik ayarlarını yapın.
Sonuç olarak belirlenen değerleri BIOS'a girin. (AMD overclocking sekmesinin altında olacaktır.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı