Ryzen 5 5600 sistemde mavi ekran hatası

snakedex

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
goodram ırdm pro 3600 mhz cl18
SSD veya HDD modeli
goodram 512 gb m2 ssd
Ekran kartı
gigabyte nvidia rtx 3070ti
Anakart
gigabyte b550m ds3h
İşlemci
ryzen 5 5600
Geçen hafta pch tron hazır sistem aldım. Sistem geldiğinde tüm güncellemeleri yapıp RDR 2 kurdum ve oynamaya başladım. 35-45 dk oynadıktan sonra mavi ekran verdi ve hata kodu WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR idi. Daha sonra işlemci soğutucuyu söküp macunu değiştirdim. CPU çok ısınıyor ve o yüzden mi yaıyor diye, CPU fanının 2 ayağını tutturup 2 ayağını boşta bırakmışlar, neyse kendim onu da hallettikten sonra ve macunu değiştirdikten sonra 56 dk oynadım oyunu ve mavi ekran sorunu almadım. Sizce bu sorun bu ayakların boşta olmasından ve CPU sıcaklık sınırından mı kaynaklanmıştır? Ya da bu sorun devam ederse çözüm önerebilecek var mıdır?
Şimdiden teşekkürler.

Sistem özellikleri;

Ryzen 5 5600(stok soğutucu)
RTX 3070 Ti.
8x2 RAM.
B550M DS3H anakart.
512 GB M.2 SSD.

Bugün yeniden mavi ekran hatası verdi. Ancak hatayı okuyamadım çok hızlı geçti mavi ekranı. Minidumpda da gözükmüyordu yeni mavi ekran hatası. Yarın deneyeceğim, bir daha verirse buraya yeniden dosya veya fotoğraf olarak yüklerim hatayı.

Merhaba yeniden. Maalesef hata vermeye devam ediyor sistem. Sıcaklık değerlerini Afterburner'dan takip ettim işlemcim 81 derecedeyken verdi bu hatayı, elimde videosu da var isterseniz atabilirim. Afterburner'da LIM VOLTAGE yazısı vardı. Hata kodu yine aynı WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR. Ancak aldığım mavi ekranı minidump dosyaları arasında göremiyorum. Önceden aldığım hataları analiz ettiğimde ise AuthenticAMD.sys hatası olduğunu gördüm. Sürücüsünü üreticinin yayınlamış olduğu son sürücü olarak güncelledim ancak durum değişmedi. Memtest86 testi gerçekleştirdim, RAM'lerde de bir probleme rastlanmadı. Sorun nedir, bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı