Ryzen 5 5600'den AM5'e geçmeye değer mi?

Bütçe
10.000TL

Traycon

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, belirttiğim bütçeyle alınacak işlemci, RAM ve anakart bana daha iyi bir performans sunar mı? Sunarsa hangi ürünleri önerebilirsiniz bana?

Çok fazla masraf gerekiyorsa da sadece AM4 anakart öneriniz var mı? Ben MSI B350M VD Plus kullanıyorum. Sistemde stabilite sorunları var. GPU kullanımı sürekli 0'a düşüpduruyor. Ne gerekiyorsa yaptım düzelmedi. Sonunda anakartı değiştirmeyi planlıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDR5 Ryzen 7600 bir sisteme geçtiğini varsayalım, aldığın FPS performansında gözle görülür bir fark olmayacak. Sorunun anakartta olduğuna kesin eminsen, sadece anakartı değiştir.

Sıfırdan sistem alınmıyorsa DDR5 geçmeye henüz gerek yok.

DDR5 Ryzen 7600 bir sisteme geçtiğini varsayalım, aldığın FPS performansında gözle görülür bir fark olmayacak. Sorunun anakartta olduğuna kesin eminsen, sadece anakartı değiştir.

Sıfırdan sistem alınmıyorsa DDR5 geçmeye henüz gerek yok.
Tamamdır hocam teşekkür ederim. Açıkçası anakarttan kaynaklandığından emin değilim. Psu ve anakart dışında bütün donanımları test ettim. Bir sıkıntı görünmüyor. Isı değerleri de normal.

Acaba yazılımsal bir sıkıntı mı var diye sıfırdan kurulum da yaptım. Ama değişen sonuç yok.

Usb bluetooth aldım 2 tane. Alakası olur mu bilmiyorum ama ikisi de stabilizasyonda sıkıntı çıkardı. Kulaklık bağlantısı kusurlu. Ben de hem sistemde sıkıntı var hem de usb bluetooth düzgün çalışmayınca anakarttadır problem dedim.

Anakart USB bağlantısını sök-tak yapıp deneyebilirsin, BIOS güncel değilse, güncelleyip tekrar bir test yapabilirsin. Aklıma gelenler bunlar şimdilik, geçmiş olsun.
BIOS güncel hocam. Bazı USB yerlerinde bağlantı kusursuz. Bazı yerlerinde ses bozuluyor. Tekrardan teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı