Ryzen 5 5600'e nasıl overclock yapılır?

sinOpro1

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2x8 XPG
Ekran kartı
1660S
Anakart
B450M DRAGON
İşlemci
R5 5600
Anakartım ASUS B450M Dragon, ekran kartım 1660S, işlemci soğutucum Thermalright Pearless Assassin 140 White. Valorant’ta, LoL’de test ettim; işlemci 54 dereceyi geçmiyor. Buna nasıl bir overclock yapabilirim, nereden yapacağım? Aşama aşama anlatabilir misiniz?

Güç kaynağım Corsair Spec Delta kasadan gelen 550W olması lazım.

yardımcı olabilir misiniz ?

Şimdi yapmanın iki yöntemi var
Anakartın ASUS: Eğer işlemcin Intel olsaydı Armoury Crate üzerinden yapabiliyordun ama maalesef AMD de bu olmuyor neyse:
Del veya F2 ile BIOS'a gir
Advanced mode ye gir (F7 olabilir idk)
AI tweakerdan OC'ye gir.
CPU'nu seç voltajı 1.3v ün üzerine çıkarma yakarsın CPU'yu frekansı 4.2'ye kadar boostlayabilirsin sana kalmış sonra F10'a basıp kaydet ve çık. Şimdi gelelim uyarılarıma
Stok soğutucun varsa önermem ve yüksek frekans ve voltaj değerleri işlemci ömrünü kısaltabilir OC düşüncesine seni ne itti bilmiyorum ama işlemcin gayet güzel bir işlemci yüksek ihtimal normal frekan değerleri yetecektir ama tabii ki tercih meselesi umarım yardımcı olmuşumdur.

Şimdi yapmanın iki yöntemi var.
Anakartın ASUS: Eğer işlemcin Intel olsaydı Armoury Crate üzerinden yapabiliyordun ama maalesef AMD de bu olmuyor neyse:
Del veya F2 ile BIOS'a gir.
Advanced mode ye gir (F7 olabilir idk)
AI tweakerdan OC'ye gir.
CPU'nu seç voltajı 1.3v ün üzerine çıkarma yakarsın CPU'yu frekansı 4.2'ye kadar boostlayabilirsin sana kalmış sonra F10'a basıp kaydet ve çık. Şimdi gelelim uyarılarıma.
Stok soğutucun varsa önermem ve yüksek frekans ve voltaj değerleri işlemci ömrünü kısaltabilir OC düşüncesine seni ne itti bilmiyorum ama işlemcin gayet güzel bir işlemci yüksek ihtimal normal frekan değerleri yetecektir ama tabii ki tercih meselesi umarım yardımcı olmuşumdur.

Hocam sogutucumu yazdim, bayağı ust duzey. O yuzden kullanmak icin yapmak istedim cunku normal kullanimda 55 dereceyi gecmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam menuyu atsam yardimci olur musunuz yakmak istemiyorum.

Buradan neye basacagim?

17559479795707009814638361147166.jpg

@Baroiste

Son düzenleme:
Hocam menuyu atsam yardimci olur musunuz yakmak istemiyorum.

Buradan neye basacagim?

Eki Görüntüle 2561243

@Baroiste

Açıklayayım hemen geç döndüm kusura bakma AI overclock tunnel Auto da 5600 de 35X olması lazım atıyorum sen onu 37X yaparsan 3700 MHz'ye çıkar 42X 4200 MHz kafana göre takıl voltaj ayarıda aynı şekilde aşırıya kaçma soğutma dinlemez yakarsın işlemciyi: C tavsiyen 1.4v ün üstüne çıkmaman olur deneme yanılma ile FPS testi yaparak yükseltip düşürebilirsin tamamen sana kalmış.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı