Ryzen 5 5600G OC önerisi

Makaleler
13
RAM
Team T-Force Vulcan Gaming Alliance 2x8 16GB 3600MHz
Ekran kartı
RX Vega 7
Anakart
MSI B450M-A PRO MAX
İşlemci
R5 5600G
Ryzen 5 5600G kullanıcısıyım. İnternette GFX ayarı olarak 2200 MHz ve 1.150V gördüm ve onu uyguladım. Birkaç aydır sorunsuz öyle kullandım. Bazı oyunlarda kasıyor diye az önce 2400 MHz ve 1.200V yaptım. Sıcaklığın biraz artması hariç pek bir sorun göremedim. İşlemci üzerinde stok fan ve macun olduğu için zaten gayet normal. Ayarı böyle tutmam zararlı mı? Daha iyi bir ayar biliyorsanız önerebilir misiniz?

Son düzenleme:
Yani kapanma sorunu yaşamıyorsan kalabilir bu şekilde eğer yok ben ısıyı düşürmek istiyorum dersen adım adım voltaj azaltırsın test ederek o şekilde uygun ayarı tuturabilirsin.

Yani kapanma sorunu yaşamıyorsan kalabilir bu şekilde eğer yok ben ısıyı düşürmek istiyorum dersen adım adım voltaj azaltırsın test ederek o şekilde uygun ayarı tuturabilirsin.
Hocam oyun bir anda takılıp kapanıyor ama bilgisayarda öyle bir sorun yok.

Isının düşmesine ihtiyacım yok bu arada. O kadar ısınmıyor neyse ki. Tek isteğim performans.

Performans istiyorsanız çekirdek saat hızından ziyade RAM'lere yüklenin. En çok farka RAM neden olur genellikle APU sistemlerde. Bu arada SOC voltajını 5600G Monolithic Chiplete sahip bir işlemci olduğundan günlük 1.35V'a kadar verebilirsiniz.

Screenshot_6.png
Screenshot_8.png
Screenshot_7.png

Hocam bu arada GFX Voltage diyor. İşlemcinin voltajı olup olmadığından emin değilim. Ayrıca 1.350V verdikten sonra hızı kaç yapmalıyım?

AMD'nin paylaştığı bir resimde görüldüğü gibi SOC voltajı bellek kontrolcüsü ve GFX voltajına dağıtılıyor. SOC voltajı işlemcideki çekirdekler haricine giden voltajdır kısaca. APU frekansını voltajı dayayıp arttırmayın ki bellek kontrolcüsüne daha fazla voltaj kalsın ve daha yüksek RAM frekanslarına yetişebilsin. Mesela 2100 MHz'de test ede ede GFX voltajını minimum değere indirebilirsiniz.

1688301535863.png

RAM çipleriniz de güzelmiş, 4133 MHz CL18 civarlarını yapıyor. APU'ya da overclock yapacağınızdan 3933 MHz CL18 civarlarını deneyebiliriz. DRAM voltajını günlük 1.47V'a kadar verebilirsiniz Hynix CJR için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı