RAM overclock konusunda @BerkayZ87 ustadır, yeni konu açıp etiketlersen seninle ilgilenir.
Manuel OC mantıksız 5000 serisi için. PBO tavsiye ederim. Sizin PBO'da pek iyi sonuç alamamanızın nedeni de curve optimizer ile ayarı yapmamanızdan kaynaklı.
Orası ile alakası yok. Benim bahsettiğim kısım PBO ayarlarının içerisinde. Ama PBO'ya menüden değil AI tweaker/AMD Overclocking bölümünden girmen lazım. Ne işe yaradığı konusuna gelirsek hem voltaj düşürmeye hem de işlemcinin PBO'dan seçtiğin frekanslara daha stabil çıkabilmesini sağlıyor. Bu şekilde daha düşük sıcaklıkta daha iyi performans alabiliyorsun.Curve optimizer nedir aydınlatır mısın? ASUS kartta BIOS'ta digi+dram diye bir kısım var (ismi yanlış yazmış olabilirim).
Orası ile alakası yok. Benim bahsettiğim kısım PBO ayarlarının içerisinde. Ama PBO'ya menüden değil AI tweaker/AMD overclocking bölümünden girmen lazım. Ne işe yaradığı konusuna gelirsek hem voltaj düşürmeye hem de işlemcinin PBO'dan seçtiğin frekanslara daha stabil çıkabilmesini sağlıyor. Bu şekilde daha düşük sıcaklıkta daha iyi performans alabiliyorsun.
Sendeki ayarları paylaşır mısın ?Orası ile alakası yok. Benim bahsettiğim kısım PBO ayarlarının içerisinde. Ama PBO'ya menüden değil AI tweaker/AMD Overclocking bölümünden girmen lazım. Ne işe yaradığı konusuna gelirsek hem voltaj düşürmeye hem de işlemcinin PBO'dan seçtiğin frekanslara daha stabil çıkabilmesini sağlıyor. Bu şekilde daha düşük sıcaklıkta daha iyi performans alabiliyorsun.
Baştan belirteyim silikon farkından dolayı ayarlar tutmayabilir. Bu arada Ai Tweaker değil Advanced/AMD Overclocking bölümündeki PBO'dan yapman gerekiyor.Sendeki ayarları paylaşır mısın?
Bende yakın zamanda R5 5600X e geçtim. Çok fazla zorlamadan 1260v de 4.8 de R23 de 12230 gibi bir değer aldım. CPU-Z de görsel ektedir. Tekli çekirdek performansı beni çok mutlu ve tatmin etti açık olmak gerekirse. Ve B350 M-K gibi giriş seviyesi bir kart ile bu mükemmel.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.