Ryzen 5 5600X overclock deneyimim

Manuel OC mantıksız 5000 serisi için. PBO tavsiye ederim. Sizin PBO'da pek iyi sonuç alamamanızın nedeni de curve optimizer ile ayarı yapmamanızdan kaynaklı.

Curve optimizer nedir aydınlatır mısın? ASUS kartta BIOS'ta digi+dram diye bir kısım var (ismi yanlış yazmış olabilirim).

Curve optimizer nedir aydınlatır mısın? ASUS kartta BIOS'ta digi+dram diye bir kısım var (ismi yanlış yazmış olabilirim).
Orası ile alakası yok. Benim bahsettiğim kısım PBO ayarlarının içerisinde. Ama PBO'ya menüden değil AI tweaker/AMD Overclocking bölümünden girmen lazım. Ne işe yaradığı konusuna gelirsek hem voltaj düşürmeye hem de işlemcinin PBO'dan seçtiğin frekanslara daha stabil çıkabilmesini sağlıyor. Bu şekilde daha düşük sıcaklıkta daha iyi performans alabiliyorsun.

Orası ile alakası yok. Benim bahsettiğim kısım PBO ayarlarının içerisinde. Ama PBO'ya menüden değil AI tweaker/AMD overclocking bölümünden girmen lazım. Ne işe yaradığı konusuna gelirsek hem voltaj düşürmeye hem de işlemcinin PBO'dan seçtiğin frekanslara daha stabil çıkabilmesini sağlıyor. Bu şekilde daha düşük sıcaklıkta daha iyi performans alabiliyorsun.

Hocam bende 1600 AF işlemcide PBO ile voltaj vermek istiyorum fakat yapamıyorum yardımcı olur musun?

Orası ile alakası yok. Benim bahsettiğim kısım PBO ayarlarının içerisinde. Ama PBO'ya menüden değil AI tweaker/AMD Overclocking bölümünden girmen lazım. Ne işe yaradığı konusuna gelirsek hem voltaj düşürmeye hem de işlemcinin PBO'dan seçtiğin frekanslara daha stabil çıkabilmesini sağlıyor. Bu şekilde daha düşük sıcaklıkta daha iyi performans alabiliyorsun.
Sendeki ayarları paylaşır mısın ?

Sendeki ayarları paylaşır mısın?
Baştan belirteyim silikon farkından dolayı ayarlar tutmayabilir. Bu arada Ai Tweaker değil Advanced/AMD Overclocking bölümündeki PBO'dan yapman gerekiyor.
IMG_20220328_012626.jpg
Burada 200 yazan işlemcinin Boost hızını belirleyen kısım. Ben de bu şekilde 4.85 GHz'ye çıkıyor işlemci.
Sen daha az ısınsın istiyorsan burada ki değeri daha düşük gir.
IMG_20220328_012544.jpg
Asıl kısma geldik. Burada 30 değer verdiğim kısım ise işlemcinin ne kadar voltaj düşüreceğini belirliyor. Sayı ne kadar yükselirse voltaj da o kadar düşer. Sistem kapanma veya oyunlardan atma yaparsa bu değeri düşür.

Bende yakın zamanda R5 5600X e geçtim. Çok fazla zorlamadan 1260v de 4.8 de R23 de 12230 gibi bir değer aldım. CPU-Z de görsel ektedir. Tekli çekirdek performansı beni çok mutlu ve tatmin etti açık olmak gerekirse. Ve B350 M-K gibi giriş seviyesi bir kart ile bu mükemmel.

Dosya Ekleri

• 2312.PNG
    2312.PNG
    817,2 KB · Görüntüleme: 152
Bende yakın zamanda R5 5600X e geçtim. Çok fazla zorlamadan 1260v de 4.8 de R23 de 12230 gibi bir değer aldım. CPU-Z de görsel ektedir. Tekli çekirdek performansı beni çok mutlu ve tatmin etti açık olmak gerekirse. Ve B350 M-K gibi giriş seviyesi bir kart ile bu mükemmel.

Bana da yardımcı olma şansınız var mıdır?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı