Ryzen 5 5600X sistem yayın ayarları

Aziz Bkts

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
Uzun zamandır yayın açmayı düşünüyorum denemeler yapıyorum fakat bazı ayarlarda karar veremedim.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
Ekran kartı: NVIDIA RTX 3070.
Yayını işlemciden mi versem daha iyi olur ekran kartından mı?
Bir de yayın yaparken 720p 3500 bit veriyorum fakat yayın kalitesi pixel pixel gibi görünüyor yardımcı olur musunuz?
Bir de Streamlabs üzerinden mi yayın açsam daha iyi olur OBS Studio'dan mı?

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba.
Uzun zamandır yayın açmayı düşünüyorum denemeler yapıyorum fakat bazı ayarlarda karar veremedim.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
Ekran kartı: NVIDIA RTX 3070.
Yayını ekran kartından mı versem daha iyi olur ekran kartından mı?
Bir de yayın yaparken 720p 3500 bit veriyorum fakat yayın kalitesi pixel pixel gibi görünüyor yardımcı olur musunuz?

Yayını ekran kartından mı versem daha iyi olur işlemciden mi diye sormak istediniz, sanırım.

Fark etmez hangisi hoşunuza giderse.
Yayını ekran kartından mı versem daha iyi olur ekran kartından mı?
Nvidia'nın Nvenc codeği ile yayın vermenizi tavsiye ederim. 3070 bunun için fazlasıyla yeterli, işlemciye gereksiz yük bindirmeye gerek yok.

Ayarlarını ve upload hızını paylaşman gerek.

Fark etmez hangisi hoşunuza giderse.

NVIDIA'nın NVENC codeği ile yayın vermenizi tavsiye ederim. 3070 bunun için fazlasıyla yeterli, işlemciye gereksiz yük bindirmeye gerek yok.

Ayarlarını ve upload hızını paylaşman gerek.

Ayarlarım görselde mevcut.
Upload hızım ise 5.30-5.70 arası.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-11-21 141728.png
    Ekran görüntüsü 2021-11-21 141728.png
    92,2 KB · Görüntüleme: 215
  • Ekran görüntüsü 2021-11-21 141810.png
    Ekran görüntüsü 2021-11-21 141810.png
    59,7 KB · Görüntüleme: 183
  • Encoder software değil NVIDIA(New) olmalı. (seçtikten sonra görsel atarsanız oraları da düzenleriz)
  • 4000 bitrate verebilirsiniz.
  • 2. görselde Downscale'i 36 sample olanı seçin.

Teşekkürler deneyeceğim ve tektar dönüş yapacağım.
  • Encoder software değil NVIDIA(New) olmalı. (seçtikten sonra görsel atarsanız oraları da düzenleriz)
  • 4000 bitrate verebilirsiniz.
  • 2. görselde Downscale'i 36 sample olanı seçin.

Dediğin ayarlarda yayın yaparken oyunda biraz drop oluyor ve görüntü kalitesi yine aynı pek fazla düzelme yok görüntü kalitesinin nedeni donanım ayarlarından olabilir mi acaba?

Son düzenleme:
720p 30 FPS için 3500 üzeri, 720p 60 FPS için 4500 üzeri, 1080p 30 FPS için 4500 üzeri, 1080p 60 FPS için 5500 üzeri bitrate vermeniz gerekli.

Görüntüde pikselleşme varsa eğer ayarlarınızı kontrol edin.

Çıkış ayarını basitte tutacaksanız eğer;
Kodlayıcı x264 için gelişmiş kodlayıcı ayarını etkinleştir'in tikini aktif edin. Sonra kodlayıcı hazır ayarını medium yapın. Eğer işleme gecikmesi ve kodlama gecikmesi ile alakalı bir durum görünürse ayarı fast veya faster yapın.
Ekran kartından işlem alacaksanız eğer görüntü kalitesini en yüksek ayara çekin.

Çıkış ayarını gelişmiş sekmesinden işlem alacaksanız eğer;
Kodlayıcı x264 için anahtar kare aralığı 2 olacak, yine medium olacak. Eğer işleme gecikmesi ve kodlama gecikmesi ile alakalı bir durum görünürse ayarı fast veya faster yapın, profil high olacak.

Gelişmiş üzerinden ekran kartından işlem alacaksanız eğer görüntü kalitesini en yüksek ayara çekin.

Video sekmesine geçiş yapıp Tuval ile çıkış çözünürlüğünü bir yapın. Bunun nedeni ise tuval çözünürlüğünü algılayan OBS çıkış için yeniden çözünürlük işlevi sergileyeceğinden daha fazla çalışma gereksinimi isteyecek. Boyut azaltma filtresini 16 veya 36 örnek olarak yapın kontrol ederek.
FPS değerini ise siz kendiniz belirleyeceksiniz. 30 veya 60 FPS seçeneği ile kalın sadece. Ara değerler FPS düşmesinde bir çözüm diyen kaynaklar var ama hiçbir alakası yok.

Eğer ayarlarınızdan eminseniz ve sisteminize göre en iyi seçenekleri uyguladığınızı düşünüyorsanız istatistikler bölümünü takip edin.
Ağ üzerinde atlanan kare var mı yok mu görün. Varsa eğer paket kaybınız vardır. Sorununuz paket kaybı değilse eğer İnternet hattınız ile alakalı sorun vardır.

OBS önceliğini yüksek yapmayı ve yönetici olarak çalıştırmayı unutmayın.

Yaklaşık 2 yıldır bu pikselleşme muhabbeti artmaya başladı. Bunun 2 nedeni var. Daha yüksek çözünürlükler ve paket kaybı.

Eğer drop yediğiniz anda görev yöneticisi üzerinde ağ takibi yapın. Yükleme hızınız olması gereken değerin çok üzerindeyse hatta modeme gelen tüm değeri kullanmaya çalışıyorsa emin olun paket kaybınız var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı