Çözüldü Ryzen 5 5600X ve 3060 Ti PUBG'de takılma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mmsungur

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle sistemim.

Ryzen 5 5600X işlemci.
ASUS TUF Gaming 3060 Ti ekran kartı.
Anakart B550 Mortar.
Ballistix 2x8 3200 MHz RAM ( RAM'ler 2666MHz de çalışıyor)
Gigabyte Aorus 2K 165 Hz monitör.

PUBG oynarken Ultra veya düşük ayarlarda hepsinde FPS düşüşü oluyor. 150'ye çıkıyor, 70'e iniyor ve kasma yapıyor.

Ultra ayarlarda ekran kartını %95 100 arası kullanıyor. İşlemciyi %30 %45 arası.

Düşük ayarlarda ekran kartı kullanımı düşüyor yine takılma oluyor.

Stabil çalışma yok ve sorunu bulamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, bu arada sıcaklıklar normal. Ekran kartı 58 derece işlemci 60 65 arası tüm güncellemeleri vs tam silip yeniden yükledim, her şeyi yaptım.

Çözüm
Sorunu buldum. Monitörden kaynaklıymış. Başkasından HD monitör alıp denedim akıyor oyun. Teşekkür ederim bilgi veren herkese.
5. nesil Ryzen işlemciler için AMD'nin sitesine bakarsan 3200 MHZ RAM frekansının istendiğini görebilirsin. Oyun esnasında işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları aşırı yüksek değilse bu husus çok önemli.
Bir de anakart 4 slot ise 2'li RAM'i öncelikle takman gereken slotlar anakartın RAM slotlarının orada, kullanma kılavuzunda (anakart sitesinden PDF olarak da indirebilirsin) belirtilir.
PSU sağlam ve yeterli mi ona dikkat et. PSU'da ekran kartına giden çıkışları bağladığına dikkat et. Bazen anakartta işlemci için olan çıkışla karıştırılabiliyor. Ekran kartını anakarta iyi oturttuğuna emin ol. Yaşanmış ve buna şahit oldum.
Aklıma gelenler bunlar.

İnternet hızınız düşükse ondan kaynaklanabilir.

Peki diğer oyunlarda oluyor mu bu durum? Ben de benzer bir sisteme sahibim ve internetin kötü olduğu zamanlar hariç hiç drop olmuyor.
Cs go da olmuyor 380 fps.
İnternet 16 mbit ama internetten olacağını zannetmiyorum.

Hızından ziyade ping ve stabil olması önemli. Ama CS:GO'da sıkıntı yaşamadığına göre internette değil sorun.
Ya cidden saçma sapan sistemim vardı bundan daha iyiydi ilginç ya okadar para harcadım istediğim verimi alamıyorum şaka gibi. Birinden ram buluyumda bide monitör deneyim farklı ondan bile şüphelenmeye başladım artık.
Hızından ziyade ping ve stabil olması önemli. Ama CS:GO'da sıkıntı yaşamadığına göre internette değil sorun.
Psu 650w yeterli gibi, ram 3200 mhz de çalışıyor acaba monitör 2 k diye olabilir mi çünkü ayarları ultra veya yükseğe alınca 11 12 gb arası ram kullanıyor. Ben en iyisi işlemciyi ryzen 7 alıyım ramleride 3600 veya 4000 mhz ram alayım diğerlerini satıyım. Başka türlü olacak gibi değil.

Ryzen 7 alman hiçbir şeyi değiştirmez. Oyun anlamında farkı yok 5600X ile. 3200 MHz RAM'de gayet yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…